“Izdajnik” Đerar Pike: Ponosan sam što sam u reprezentaciji Španije - Volim Podgoricu

“Izdajnik” Đerar Pike: Ponosan sam što sam u reprezentaciji Španije

Đerar Pike u opremi Španije je stao pred novinare, tri dana nakon referenduma u Kataloniji, koji je glasno podržao, a još glasnije kritikovao ponašanje španskih vlasti tog dana.

“Znam da je mojim kolegama dosadilo da odgovaraju na pitanja vezana za mene. Tu sam”, kazao je Pike.

As Barselone je bio vrlo otvoren u pojedinim trenucima, ali je na direktno pitanje da li je independista, bio tajanstven:

“To je pitanje od milion dolara. Neću se izjašnjavati. Da li mislim da independista može da igra za Španiju? Mislim da može”, rekao je Pike.

On je ponovio da je sve što je tražio bilo – pravo na glasanje.

“Teško je vama sa strane razumjeti šta se tog dana događalo u Kataloniji. Poštujem svačije mišljenje, posebno velikih ljudi, kakav je Rafa Nadal, ali imam svoj stav. Moj stav je – ljudima je moralo da se dozvoli da glasaju. Problem se ne može riješiti na način na koji se rješava. Katalonija je kao dijete od 18 godina koje želi da ode od lkuće. Španija treba da razgovara sa Katalonijom, da nađe najbolje rješenje”, rekao je Pike.

Pikea su u ponedjeljak navijači izviždali i izvrijeđali uoči treninga reprezentacije u Alikanteu.

“To nije lako, ali to je izazov sa kojim mogu da se izborim. Sa ljudima koji me vrijeđaju neću ići na večeru. Odgovor na uvrede je posvećenost obavezama i dobra igra. Ja sam ponosan što sam ovdje. Ja sam reprezentativac Španije od 15. godine. Ovo je moja druga kuća”, rekao je Pike.

Njegov nastup u španskom timu nikada, kaže, nije dolazio u pitanje.

“Dok možda budem morao da biram između Katalonije i Španije proći će dvije-tri godine, a ja tada neću imati vremena da biram. Tu sam, uradiću sve, kao i do sada, da Španija pobjeđuje”, rekao je Pike.

Njegov odnos sa Serhiom Ramosom je, navodno, poremećen.

“To je laž. Ja i Serhio smo dobri poslovni partneri. Njegov i moj odnos je fenomenalan. Ne moramo stalno da budemo zajedno da bi ljudi mislili da smo bliski”, rekao je Pike.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com