Jadran u Francuskoj: Marsej nije nepobjediv - Volim Podgoricu

Jadran u Francuskoj: Marsej nije nepobjediv

Jadran Carine je na korak od Lige šampiona, drugi put u posljednje tri godine.

Suvišno je govoriti šta bi za crnogorskog šampiona značio novi plasman u elitu i koliko bi podmlađeni tim sa Škvera dobio ako bi stekao pravo da odigra makar 14 utakmica u grupnoj fazi protiv ponajboljih evropskih ekipa.

Na putu do Lige šampiona Novljanima stoji Marsej, jedan od dva tima koji su i priželjkivali pred žrijeb. U konkurenciji je bila i Breša, koju Jadran nikako nije htio za rivala, te Crvena zvezda, najpoželjniji protivnik od potencijalna tri.

Prvi meč se igra večeras od 19 časova u francuskom lučkom gradu, a revanš je u bazenu Instituta u Igalu u srijedu u istom terminu.

“Marsej je dobra ekipa, ima nekoliko odličnih stranaca. Tu prije svih mislim na naše Miloša Šćepanovića i Bogdana Đurđića, te Hrvata Anta Vukičevića. Imaju i jake centre i sve to govori da  nas čeka težak posao u prvoj utakmici”, rekao je Vlado Popadić, jedan od igrača sa najdužim stažom u prvom timu Jadrana ove sezone.

Ipak, Jadran nije bez šansi da se domogne Lige šampiona.

“Nadam se da ćemo pokazati šta znamo. Ako nametnemo ritam koji želimo, sa dosta plivanja i kretnji u napadu, onda uspjeh nije daleko. Takođe, neophodno je da odbrana bude na vrhunskom nivou. Dobro smo radili u prethodnom periodu, potrebno je da sprovedemo plan i imamo čemu da se nadamo”, dodao je Popadić.

Nema Marsej samo Šćepanovića, Đurđića i Vukičevića, tu je i Kanađanin Nikola Konstantin-Bikari, kojeg je crnogorska reprezentacija dobro zapamtila na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, te Francuz Aleksander Kamarasa…

Marsej je prošle sezone doživio debakl u Evropi, jer je eliminisan u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, pa je već u septembru morao da se posveti domaćim takmičenjima.

Večeras se igraju još tri meča plej-of runde – Spartak u Volgogradu dočekuje mađarski OSC našeg Draška Brguljana, Breša (za koju nastupaju Mlađan Janović, Nikola Vukčević i Vjekoslav Pasković) kod kuće igra protiv Sinteza, dok će Zvezda ugostiti španski Sabadelj.

Liga šampiona se, inače, ove godine igra u drugačijem formatu. Prvi put će učestvovati 16 ekipa (12 je dobilo vajld-karte) u grupnoj fazi i biće podijeljene u dvije grupe. Po četiri prvoplasirane plasiraće se na fajnl-siks, na koji se već sada zna da ide Pro Reko, kao organizator završnice.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com