JOVETIĆ: Sanjamo plasman na Svjetsko prvenstvo - Volim Podgoricu

JOVETIĆ: Sanjamo plasman na Svjetsko prvenstvo

Kapiten crnogorske fudbalske reprezentacije Stevan Jovetić kazao je da cijeli tim sanja plasman na Mundijal, ali da je Rusija daleko jer je potrebno odigrati još sedam mečeva u ovom ciklusu kvalifikacija.

“Sokolovi” su sinoć savladali Dansku u Kopenhagenu 1:0 i stigli na prvo mjesto grupe E.

“Za nas bi plasman na Evropsko ili u ovom slučaju Svjetsko prvenstvo bio ispunjenje najvećeg sna. Uradićemo sve što je u našoj moći da taj san učinimo stvarnim i mogućim.Imamo još sedam utakmica do kraja kvalifikacija. Biće veoma teško, ali počeli smo dobro ovaj ciklus”, rekao je Jovetić.

Nakon gola Bećiraja Crna Gora je bila pod pritiskom, ali je uspjela da sačuva svoju mrežu.

“Postigli smo gol na vrijeme. Danci su imali posjed lopte i stvorili nekoliko prilika za pogodak. Međutim, dali smo bukvalno više od svog maksimuma i uspjeli da sačuvamo prednost do kraja utakmice. Znali smo kako će Danska igrati, da će put do uspjeha biti težak i pripremili smo se na to. Igrali su sa dugim loptama od golmana i defanzivaca. Međutim, naši fudbaleri su bili odlični u skok igri. Osjetio se i umor jer smo tri dana prije ovog meča igrali susret sa Kazahstanom.”

Jovetića je obradovao remi Rumunije, ne i trijumf Poljaka u nadoknadi meča sa Jermenijom.

“Čuli smo da je Kazahstan zaustavio Rumuniju. Nažalost, Poljska je pobijedila u posljednjem minutu. Međutim, razmišljamo samo o sebi i našim utakmicama. Prva sljedeća je u novembru u Jermeniji, a nakon toga ćemo imati više od tri mjeseca da se spremimo za sljedeće iskušenje”, rekao je Stevan Jovetić.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com