MAROKO UNIŠTIO SNOVE PORTUGALU: Ronaldo u suzama napustio teren, leteći Marokanci režirali novu senzaciju za polufinale! - Volim Podgoricu

MAROKO UNIŠTIO SNOVE PORTUGALU: Ronaldo u suzama napustio teren, leteći Marokanci režirali novu senzaciju za polufinale!

Maroko je prva afrička zemlja koja je ikada bila u polufinalu Sjetskog prvenstva u fudbalu!

Mnogo razloga za slavlje za Marokance, ali i veliko razočarenje za Portugal. Koliko veliko, govori slika Ronalda koji u suzama napušta fudbalski teren!

Kladioničke kvote na pobjedu Maroka od 5,85 govore da je malo ko vjeroivao u ovakav rasplet sudara sa Portuglaom, na čiju pobjedu je kvota bila 1,75.

Najveći uspjeh afričkog fudbala ikada ispisan je u paklenoj atmosferi 40.000 Marokanaca, kao da se igralo u Kazablanki ili Rabatu. Posle Belgije i Španije srušili su i Portugal golom Jusefa En Nesirija u 42. minutu za odlazak među četiri najbolja tima na svijetu.

Trenutku odluke prethodio je kiks golmana Dioga Košte tako što je loše procijenio let lopte prilikom centaršuta, a ispred njega se ubacio napadač Sevilje i zapalio tribine.

Još jedan “viđeni” favorit je neočekivano ispao što će da odjekne širom planete, posebno jer je Kristijano Ronaldo izvjesno odigrao poslednju utakmicu u karijeri na Svjetskim prvenstvima. Da će mu eliminacija biti još gorča govori podatak da je odigrao 196. meč za Portugal, čime se izjednačio sa rekorderom svih vremna Baderom Al-Mutavom iz Kuvajta, ali jasno je da neće moći da ga proslavi.

Marokanci su u ludačkom tempu i želji režirali najljepšu priču ovog turnira i nastavili da žive san, jedini od kojeg je ostao Ronaldo jer će mu svjetska titula ostati samo to. Za razliku od tima Valida Regraguija koji više niko ne smije da otpiše kada je toliko daleko stigao.

Sledeći na “meniju” je još jedan veliki favorit – Engleska ili Francuska. Ko smije da se kladi protiv Maroka?

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com