MESIJU ZLATNA LOPTA: Fantastični Argentinac 7. put proglašen za igrača godine - Volim Podgoricu

MESIJU ZLATNA LOPTA: Fantastični Argentinac 7. put proglašen za igrača godine

Kao što se i šuškalo, Lionel Mesi je proglašen za najboljeg fudbalera svijeta za 2021. godinu u tradicionalnom izboru magazina “Frans Fudbal”.

Tradicionalnom, ali i kontroverznom jer je Kristijano Ronaldo nekoliko sati ranije javno isprozivao urednika francuskog magazina koji je ranije izjavio da Portugalca “peče” to što Mesi ima jednu Zlatnu loptu više od njega.

Ceremonija dodjele “Zlatne lopte” je ovog ponedjeljka održana u Parizu po 65. put u istoriji, a posle dvogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa, kada nismo imali najboljeg fudbalera svijeta za 2020.

Iako se mnogi ljubitelji fudbala ne slažu sa odlukom da Argentinac dobije prestižnu nagradu rekordni sedmi put u karijeri, vjerovatno je na kraju presudila činjenica da je ovog ljeta osvojio Kopa Amerika sa Argentinom i tako kompletirao karijeru reprezentativnim priznanjem.

Drugo mjesto u glasanju osvojio je napadač Bajerna Robert Levandovski, po mnogima laureat i za 2020. koga je korona spriječila da dobije najveće individualno fudbalsko priznanje u karijeri. Upravo je Poljak bio jedan od glavnih favorita i ove godine, pa mnogi ljubitelji fudbala smatraju da mu je nanesena velika nepravda i da je pokraden.

Robertu je pripala utješna nagrada koja je za ovu priliku uvedena od strane francuskog lista – napadač godine!

Treće mjesto u izboru pripalo je Žoržinju iz Čelsija, četvrto Karimu Benzemi, dok je peti bio Ngolo Kante, još jedan fudbaler Plavaca sa Stamofrd Bridža.

Kristijano Ronaldo je bio tek šesti na glasanju, sedmi je Mohamed Salah, osmi Kevin De Brujne, a deveti Kilijan Embape. Golman Italije Điđo Donaruma je bio deseti u izboru za Zlatnu loptu, ali je dobio nagradu za najboljeg golmana za 2021. u vodu trofeja “Jahin”.

Najbolji mladi igrač svijeta je vezista Barselone Pedri, kome je pripao Kopa trofej.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com