MIjailović o burnom ABA finalu: To nisam vidio nigdje u Evropi! - Volim Podgoricu

MIjailović o burnom ABA finalu: To nisam vidio nigdje u Evropi!

Košarkaše Partizana, posle osvojenog Kupa Radivoja Koraća i ispadanja iz Evrokupai polufinala plej ofa ABA lige, očekuje borba u košarkaškoj Superligi Srbije, kao i priprema za narednu sezonu u kojoj crno-bijeli prema riječima predsjednika kluba Ostoje Mijailovića imaju velike ambicije.

Mijailović je u razgovoru za Kurir, između ostalog, iznio i svoja razmišljanja o učešću Partizana u Evroligi sledeće sezone, kao i o ABA finalu, ali i fudbalskoj sekciji crno-bijelih.

– Mi još nismo procjenili da li ćemo igrati Evroligu naredne sezone ili ne. Svakim danom ćemo se sve više boriti za to. Ali, na koji način, rezultatski ili sada pomoću specijalne pozivnice, to će pokazati vrijeme. Spremni smo za viši nivo. A već sam strukturama kluba rekao da vide šta je sve potrebno za taj nivo.

– Mislim da u Evroligi čekaju kraj prvenstava. Partizan jeste zainteresovan, mi zaslužujemo da budemo u užoj konkurenciji. Već smo dokazali da smo veran partner Evrolige, ali radićemo drugačije od ostalih. Nikako pritiscima i trikovima – istakao je on i potvrdio da crno-beli imaju podršku Željka Obradovića.

– Željko je veliki Partizanovac i jedan od mnogih koji pomažu svaki dan. Vidio sam se s njim u Istanbulu. Bili smo na večeri, razgovarali o mnogim stvarima. Jedno od najvećih bogatstava Partizana su upravo takvi ljudi koji rade širom sveta.

 

Takođe, Mijailović je čestitao crveno-bijelima na tituli ABA lige, dok je dešavanja u finalu opisao kao nešto do sada neviđeno.

– Tako nešto nisam vidio nigde u Evropi. Mi nikada nećemo da budemo dio toga, jer šteti svima. Taman da nikada ne napravimo uspijeh – rekao je on pa prokomentarisao rezultate timova:

– Mi smo pokazali nešto što je bio zaštitni znak Partizana i ranije, da protiv budžetski jačih ekipa dolazi do izražaja naše iskreno Partizanovo srce. Budućnost ima pet puta veći budžet, a pobjedili smo ih deset razlike, pobjedili smo nekoliko puta i Zvezdu, koja je osvojila ABA ligu. I ovom prilikom čestitam igračima i strucnom štabu Crvene zvezde na prikazanoj igri i osvojenom trofeju.

 

Kao veliki ljubitelj fudbala, pored košarke, Mijailović se dotakao i te teme.

– Žao mi je kad vidim gdje se nalaze ostale partizanove sekcije. Svima treba da posluži za primjer košarkaški klub i to gde je bio pre dve godine. Mi smo za to vreme stvorili najzdraviji klub u sportskom društvu. Fudbalski klub je u velikoj rezultatskoj i finansijskoj krizi. Prije svega sportsko društvo treba da povuče poteze i sačuva brend Partizana. A on je potpuno neiskorišćen. Inace, sa upravom FK nemam kontakt.

– Trenutno sam posvećen košarci i ne bih mogao da razočaram ljude u košarkaškom klubu. Šta će se dešavati u budućem vremenu, to niko ne zna.

2 komentara

  1. Hi there, You have done an excellent job. I’ll certainly digg it and for my part suggest to my friends. I’m confident they’ll be benefited from this website.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com