Mišić: Zlato je uvijek zlato, ali sve je podređeno Barseloni - Volim Podgoricu

Mišić: Zlato je uvijek zlato, ali sve je podređeno Barseloni

Sve što su crnogorski vaterpolisti uradili prethodnih šest dana u Budimpešti zaslužuje da se ocijeni – čistom desetkom.

Šest pobjeda u isto toliko mečeva, od čega dvije protiv Mađarske na njenom tlu govore da su “ajkule” na pravom putu i da bi titula u Svjetskoj ligi mogla da bude dobar uvod u nešto veliko.

A to veliko slijedi na Evropskom prvenstvu koje počinje 15. jula u Barseloni, gdje će Crna Gora, sada je to izvjesno, otići silno motivisana i puna samopouzdanja.

Ali, EP sa tek završenim takmičenjem u glavnom gradu Mađarske nema nikakve sličnosti, to svi dobro znaju, zato je i F8 Svjetske lige uostalom samo dobra priprema za kontinentalni šampionat.

Crna Gora je drugi put u istoriji osvojila Svjetsku ligu. Najbolja je bila i 2009. godine u Podgorici, a ima i srebro iz Niša (2010), te dvije bronze (Čeljabinsk 2013. i Dubai 2014).

“Zlato je uvijek zlato, a mislim da imamo razloga da budemo zadovoljni i igrom i rezultatom u Svjetskoj ligi. Postali smo prvaci nakon devet godina, osjećaj je zaista dobar, jer smo pehar i zaslužili nakon svega viđenog”, rekao je za “Vijesti” centar Saša Mišić, MVP finala protiv Mađarske koja je pala poslije peteraca.

Titula će dobiti na značaju samo ako se iskoristi na pravi način do turnira u Barseloni.

“Ovaj trofej znači mnogo, najviše na planu samopouzdanja. Svjesno smo da je sve podređeno Barseloni i da se broji samo ako tamo budemo pravi, jer je Evropsko prvenstvo najvažnije takmičenje ovog ljeta. Mislim da ćemo biti spremni, a i naše ambicije se znaju – želimo jednu od medalja”, dodao je Mišić.

Pred našim vaterpolistima su na finalnom turniru padali Japan, Mađarska (dva puta), Australija, Kazahstan i Španija.

“U svakoj od tih utakmica smo pokazali karakter, i u odbrani i u napadu. Posebno se to vidjelo u mečevima sa Mađarskom. Gubili smo i po dva, tri gola razlike, ali nismo odustajali. Nismo se predavali, u finalu smo bili spremni na sve do posljednje sekunde i na kraju smo nagrađeni trofejom”.

Nacionalni tim od 27. juna do 1. jula učestvuje na Mediteranskim igrama u Taragoni i biće u grupi sa Srbijom, Francuskom i Portugalom. Najbolja ekipa iz grupe ide u finale, drugoplasirana će se boriti za bronzu.

Još nije poznato u kojem će sastavu biti „ajkule“ u Kataloniji, ali je izvjesno da će biti promjena u odnosu na F8 Svjetske lige.

“Imamo prostora za napredak, možemo da budemo bolji nego što smo bili u Budimpešti, gdje nismo ni nastupili u najjačem sastavu. Mediteranske igre će poslužiti kao još jedna dobra proba za EP, a onda u Barseloni moramo da se dokažemo. Znam da imamo kvalitet da uđemmo u borbu za neku od medalja”, zaključio je sidraš mađarskog Miškolca.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com