Novak na Božić savladao Mareja - Volim Podgoricu

Novak na Božić savladao Mareja

Novak Đoković savladao je Endija Mareja i odbranio naslov najboljeg u Dohi – 6:3, 5:7, 6:4.

Finale je donijelo teniski maraton i sjajnu borbu dvojice najboljih igrača planete.

Viđeni su nevjerovatni preokreti, a Đoković je uspio da slavi poslije tri odigrana seta, mada je u desetom gemu drugog seta propustio tri meč lopte na svoj servis.

Teniseri su na startu duela osvajali gemove na svoj servis sve do osmog, kada je Đoković napravio brejk, a zatim i osvojio gem na svoj servis i poslije 49 minuta poveo sa 1:0 u setovima.

U drugom, takođe velika borba, u šestom gemu je Marej imao priliku za brejk, Srbin se spasio. Odmah je Novak uzvratio, u sedmom gemu je oduzeo servis velikom rivalu. Na 5:4 je servirao za titulu, držao se Endi, spasio nekoliko meč lopti i izjednačio na 5:5, a kasnije prelomio set u svoju korist drugim vezanim brejkom.

Sredina odlučujuće dionice je bio trenutak u kom je drugi reket svijeta ostvario presudan korak ka trofeju. Pri rezultatu 3:3 uzeo je Đoković Škotu servis s nulom. Tako je na idealan način ispravio kiks iz finiša drugog seta, ne dozvolivši Mareju novi preokret.

Srpski teniser je slavio poslije skoro tri sata igre, prekinuo veliku seriju Endija od 28 uzastopnih pobjeda i došao do 67. titule u karijeri.

Bio je ovo 36. međusobni duel dvojice najboljih igrača svijeta i jubilarna, 25 pobjeda Đokovića.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com