NOVI POTRESI U CRNOGORSKOJ KOŠARCI: Peković: Pritisci kroz najniže porive, lične ucjene i još puno toga… - Volim Podgoricu

NOVI POTRESI U CRNOGORSKOJ KOŠARCI: Peković: Pritisci kroz najniže porive, lične ucjene i još puno toga…

Skupština Košarkaškog saveza Crne Gore, zakazana za danas, završena je prije nego što je i počela – zbog nedostatkva kvoruma nije bilo uslova za rad i izglasavanje novog upravnog odbora, što je bila praktično jedina tačka dnevnog reda.

Na sjednici se pojavilo 38 delegata, od 84, za kvorum je nedostajalo još pet (43).

Savez se suočava sa problemima jer se dvije strane ne slažu. Na čelu jedne je aktuelni predsjednik Nikola Peković, a drugu predvodi Veselin Barović, koji je bio član prethodnog odbora, kao i raniji prvi čovjek KSCG.

Nikola Peković se posle svega oglasio saopštenjem.

“Danas smo, kao i više puta u poslednje vrijeme, bili svjedoci degradacije i zloupotrebe sporta i institucija, ali i svih sportskih i ljudskih vrijednosti. Zakulisne radnje, opstrukcija prava i pravde, Statuta saveza, pritisci kroz najniže porive, lične ucjene i još puno toga što nikako ne pripada sportu i košarci, a o čemu me pristojnost spriječava da sada govorim i pišem, inspirisalo me da se kroz ovaj dopis obratim javnosti.

Ponovo su danas sportske i ljudske antivrednosti opstruisale i zasijenile iskrene želje većine košarkaške Crne Gore, njenih pristalica, sportskih radnika, košarkaša i simpatizera, za korenitim i definitivnim promjenama u krovnoj košarkaškoj organizaciji.

Šteta koju korisnici ovih metoda prave crnogorskoj košarci je nemjerljiva, ali, u biti, predstavlja samo slabost i onih koji se ovim metodama služe. Za razliku od njih, ja ću kao pravi sportmen, izbegavajući zamku zloupotrebe funkcije na koju sam legalno izabran i koju neću da privatizujem, ponovo ići putem koji garantuje uspeh i fer plej.

Zato, zarad što bržeg izlaska Saveza iz kandži ličnih interesa neostvarenih pojedinaca, kojima je isti interes bitniji od opšteg košarkaškog napretka, ovim putem objavljujem da pokrećem inicijativu za zakazivanje nove, vanredne i izborne skupštine saveza, u najhitnijem roku. Za tu ću priliku predložiti dnevni red koji predviđa izbor svih organa Saveza, uključujući i funkciju predsjednika, za koju inače imam legalan mandat još dvije godine.

Zbog sporta, košarke, napretka svih učesnika u košarkaškom procesu, od najmlađih do seniorskih selekcija, djevojaka, košarkašica i momaka, košarkaša širom Crne Gore, istu inicijativu ću u najkraćem roku podnijeti predsjedniku Skupštine KSC”, piše u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com