Objavljen raspored “crvenih” u kvalifikacijama za Mundobasket - Volim Podgoricu

Objavljen raspored “crvenih” u kvalifikacijama za Mundobasket

Košarkaška reprezentacija Crne Gore kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine počeće utakmicom protiv Španije na svom terenu 23. novembra, objavljeno je na sajtu FIBA.

Tri dana kasnije u drugom kolu A kvalifikacione grupe ekipa Bogdana Tanjevića gostovaće kvalifikantu, a potom je očekuje duel protiv Slovenije na domaćem parketu 23. februara naredne godine.

U četvrtom kolu, tri dna kasnije, “crveni” gostuju Španiji, a u posljednjem prozoru u prvom dijelu kvalifikacija dočekuju kvalifikanta 28. juna, a 1. jula gostuju selekciji Slovenije.

“Dobra grupa, jaka i zanimljiva. Ponovo, sudbinski idemo na Španiju i to u prvom meču, baš kao i na šampionatu Evrope. Vidjećemo, imamo do tada jedno veoma važno takmićenje za nas. Više volim kada su momci zajedno, da ih ja pripremam, utanačim detalje, taktiku, rad i spremimo se dobro. U svakom slučaju, dosta će zavisti od toga koliku će minutažu igrači imati u klubovima, kakvu košarku igraju, u kojem intenzitetu. Ove godine se ne možemo pohvaliti da su igrači koji će igrati za reprezentaciju na Eurobasketu u najboljoj situaciji, kada govorimo o vremenu na parketu i ulogama u klubu”, kazao je selektor Bogdan Tanjević komentarišući ishod žrijeba.

Tri selekcije idu dalje iz grupe, a potom slijedi novi krug sa četiri grupe sa po četiri tima iz kojih po tri idu na finalni turnir.

Šampionat svijeta u Kini održaće se od 31. avgusta do 15. septembra 2019. godine.

www.cdm.me

2 komentara

  1. I think other web-site proprietors should take this website as an model, very clean and great user friendly style and design, let alone the content. You are an expert in this topic!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com