OGLASIO SE KALUĐEROVIĆ: Ubrzo ću biti izabran za predsjednika, bezbroj je nezakonitosti u radu FSCG - Volim Podgoricu

OGLASIO SE KALUĐEROVIĆ: Ubrzo ću biti izabran za predsjednika, bezbroj je nezakonitosti u radu FSCG

Dugogodišnji fudbalski sudija Jovan Kaluđerović i kandidat za predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore kazao je da vjeruje da će ubrzo biti izabran za predsjednika fudbalskog saveza.

Kaže da bezbroj nezakonitosti karakteriše izborni proces kao i rad FSCG.

Kaluđerović se oglasio nakon što je iz medija saznao da su nadležni organi utvrdili da je izborni proces za predsjednika FSCG bio nezakonit i da treba da se održe novi izbori.

“Bio sam strpljiv i nijesam se javno oglašavao povodom nastavka nezakonitog poslovanja FSCG, nakon nezakonite izborne Skupštine. Istina je da nije lako ostati uzdržan kada znate i vidite da se nezakonito izabrano rukovodstvo FSCG ponaša kao da je sve u redu. Ne smeta im da donose odluke iako odgovorna lica nijesu upisana u Registar sportskih organizacija. Vidjećemo da li je to za krivičnu odgovornost. Inspekcija sporta je utvrdila samo mali dio nepravilnosti izbornog procesa, onaj koji se odnosi na izbor tri delegata Udruženja klubova Sjever”, kazao je Kaluđerović.

Podsjeća da su tri osobe koje su glasale, istovremeno bile članovi Skupštine i Izvršnog odbora FSCG, što je , kako tvrdi, suprotno Zakonu o sportu i Statutu FSCG.

“Predstavnik Udruženja sudija i instruktora Veljko Bošković je učestvovao u radu sjednice sa Odlukom o imenovanju na kojoj je falsifikovan potpis (u toku je utvrđivanje krivične odgovornosti i istraga koju sprovode nadležni organi). Gotovo svi koji su radili nezakonito dobili su nagradu, nešto što im ne pripada. Tako je na primjer Veljko Bošković postao član Sudijske komisije iako ne ispunjava uslove. Kako je tretiran od strane rukovodstva FSCG ranije nije za ovaj tekst”, poručio je Kaluđerović.

“Evo još par primjera. U verifikacionoj komisiji Udruženja klubova JUG član je bio čovjek koji nije živ! Agencija za sprečavanje korupcije je utvrdila da je Mihailo Đurović nezakonito bio član Izvršnog odbora FSCG, jer je istovremeno bio odbornik u budvanskom parlamentu. Za navedene nezakonite radnje i druge koje će biti procesuirane posjedujem dokaze, dokumenta. Prvi čovjek FSCG je isturen, odgovorno lice, uvijek kada treba braniti neodbranjivo. Tako ga štite i čuvaju najbliži saradnici. Tako su ga uvijek pazili”, ističe Kalušerović.

Zaslužni sportski radnici, kako kaže, koji su zadužili crnogorski fudbal i dalje se muče da poboljšaju stanje u omladinskom fudbalu, sudijskoj organizaciji.

“Oni se muče a fudbal jedva živ. Došlo je vrijeme da rasteretimo zaslužne i nezamjenljive i pošaljemo ih na odmor. Ubrzo ću biti izabran za predsjednika FSCG i vratiti dostojanstvo fudbalskim radnicima. Mediokriteti će biti zamijenjeni fudbalskim radnicima prepoznatim po ljudskim i stručnim karakteristikama. Timskim i odgovornim radom ćemo brzo pokazati da se radi bolje i da je pred našim fudbalom svijetla budućnost”, zaključio je Kaluđerović.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com