POČELO JE! Barsa u sedmoj brzini, Sančez sačuvao Vengera u Parizu - Volim Podgoricu

POČELO JE! Barsa u sedmoj brzini, Sančez sačuvao Vengera u Parizu

Posle dugo čekanja, konačno je počela Liga šampiona! Premijerne utakmice prvog kola donijele su mnogo uzbuđenja. Arsenal se provukao protiv PSŽ-a (1:1), Barsa demonstrirala silu u meču sa Seltikom (7:0).

Foto: Tanjug/AP

Odmah na startu glavobolja za navijače Arsenala… U novu sezonu Lige šampiona su ušli sa puno optimizma, a odmah je uslijedio hladan tuš. Utakmica sa PSŽ-om postala je košmarna za Vengera posle samo 44 sekunde. Orije je probio, odlično ubacio a Kavaniju nije bilo teško da pogodi mrežu. Urugvajac je popravio sopstveni rekord, kada je riječ o najbržem klupskom golu.

 Igralo se otvoreno do kraja prvog poluvremena, ali nije bilo golova u Parizu. Arsenal nije mogao da se sastavi u prvih 45 minuta.

Na drugi gol se čekalo do 78. minuta. Gosti su se preko Aleksis Sančeza vratili iz mrtvih i to bez igre. Da nije bilo raspoloženog golmana Ospine, ne bi bilo spasa za Vengerovu ekipu. U samoj završnici susreta Žiru je zaradio crveni karton.

Foto: Tanjug/AP

Barselona ne prašta… Ako protiv ekipe Luisa Enrikea ne iskoristite šanse slijedi surova kazna. To je na startu Lige šampiona na svojoj koži osjetio Seltik (7:0).

Posle samo tri minuta, Mesi je pogodio gol rivala za berićetan početak njegove 12. sezone u elitnom takmičenju.

Seltik se nije odmah predao, ali… U 23. minutu je Dembele izborio penal. Golman Ter Štegan ga je oborio, a Francuz je htio sam da izvede najstrožu kaznu. Čuvar mreže domaćih je pokušao da ga zbuni, plesao je na gol liniji gestikulirao i uspio u svojoj namjeri. Dembele je loše šutirao a iskusni Njemac je sjajno intervenisao.

Samo dva minuta kasnije, Mesi je dao još jedan gol i tako maltene već na sredini prvog poluvremena pogurao Barsu ka pobjedi.

Lionel Mesi

Foto: Tanjug/APLionel Mesi

U drugom poluvremenu se nije dugo čekalo na gol. Nejmar (četiri asistencije) je fantastično izveo slobodan udarac u 49. minutu za velikih 3:0. U 59. minutu Inijesta je bio precizan, a samo minut kasnije Mesi je postigao svoj 40. het-trik za Barsu za velikih 5:0. U strelce se upisao i Suarez (dva gola) za totalni kolaps šampiona Škotske – 7:0.

Benfika je u samoj završnici ostala bez tri boda protiv Bešiktaša (1:1), a na ovom susretu su igrala dva reprezentativca Srbije. Dres ekipe iz Lisabona nosio je Ljubomir Fejsa, dok je za Turke igrao Duško Tošić. Srbija je na ovom meču imala tri predstavnika, pošto je glavni sudija susreta bio Milorad Mažić.

Foto: Tanjug/AP

Kakva kiša, strašna kiša… Navijači u Mančesteru nisu imali priliku da uživaju u fudbalu na startu Lige šampiona. I dok se Junajted nije ni plasirao, Siti meč protiv Borusije Menhengladbah nije mogao da se odigra zbog jake kiše. Utakmica je odložena, a termin će biti naknadno poznat.

Šampion Bugarske zna da igra fudbal… Osjetio je to Bazel. Pred ovaj susret tim iz Švajcarske je bio favorit, ali nije bilo lako domaćinu. Igrač koji je razbio Crvenu zvezdu u kvalifikacijama Džonatan Kafu još jednom je pokazao kakav je majstor. Dao je fantastičan pogodak u samoj završnici prvog poluvremena za glavobolju Bazela. Domaći su na jedvite jade do izjednačenja došli golom Stefena u 80. minutu.

Foto: Tanjug/AP

Igrao se Bajern protiv Rostova (5:0) u meču u kojem je u centru pažnje bio Karlo Anćeloti… Zajedno sa timom iz Minhena, iskusni stručnjak je predvodio čak sedam ekipa u Ligi šampiona. Rekord, nema šta!

Napoli je pobijedio Dinamo Kijev posle preokreta u Ukrajini (2:1), a Atletiko je slavio protv PSV-a u Holandiji (1:0).

Grupa A

Bazel – Ludogorec 1:1

(Štefen 80 – Kafu 45)

PSŽ – Arsenal 1:1

(Kavani 1 – Sančez 78)

Grupa B

Benfika – Bešiktaš 1:1

(Servi 12 – Taliska 90+3)

Dinamo Kijev – Napoli 1:2

(Garmaš 26 – Milik 36, 45+2)

Grupa C

Barselona – Seltik 7:0

(Mesi 3, 27, 88, Nejmar 49, Nejmar 50, Inijesta 59, Suarez 75, 88)

Mančester siti – Borusija Menhengladbah – ODLOŽENO

Grupa D

Bajern – Rostov 5:0

(Levandovski 28, Miler 45+2, Kimih 53, 60, Bernat 90)

PSV – Atletiko Madrid 0:1

(Nigez 43)

(volimpodgoricu.me/blic.rs)

2 komentara

  1. I do not understand exactly how I ran across your blog because I had been researching information on Real Estate inWinter Springs, FL, but anyway, I have thoroughly enjoyed reading it, keep it up!

  2. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like that just before. So nice to find somebody by incorporating original applying for grants this subject. realy we appreciate you starting this up. this web site are some things that is required on the internet, a person after some originality. helpful task for bringing interesting things on the internet!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com