Adžić: Moramo pobijediti Makedoniju i Sloveniju - Volim Podgoricu

Adžić: Moramo pobijediti Makedoniju i Sloveniju

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore uradiće sve da pobijedi Makedoniju i Sloveniju, kako bi već nakon dva kola napravila veliki korak ka Evropskom prvenstvu u Švedskoj, kazao je selektor Dragan Adžić.

Crnogorske rukometašiće na startu kvalifikacija igraće sjutra u Baru sa Makedonijom, dok je za nedjelju u Ljubljani zakazan duel sa Slovenijom.

Adžić za te duele neće moći da računa Jovanku Radičević, Anđelu Bulatović, Sonju Barjaktarović i Suzanu Lazović.

On je kazao da crnogorska reprezentacija počinje kvalifikacije sa znatno podmlađenom reprezentacijom, ali da želi da nastavi kontinuitet učešća na velikim takmičenjima.

“Imamo tešku grupu, možda i najtežu do sada u kvalifikacijama. Uvijek reprezentacije iz regiona igraju protiv nas sa posebnim motivom, imamo taj skor protiv Hrvatske, a ni protiv Slovenije nijesmo baš pozitivni. Biće to velika borba, posebno što nas u martu očekuje dvomeč sa Hrvatskom i predolimpijski turnir”, kazao je Adžić na konferenciji za novinare.

On je istakao da su rukometašice došle sa dobrom energijom i da vjeruje da će to pomoći da crnogorska selekcija ostvario pobjede.

“Nadam se da će to pomoći da trijumfujemo sjutra protiv Makedonije i u nedjelju protiv Slovenije, dobrog protivnika, sa ozbiljnim namjerima i kvalitetom više na klupi. To će biti dobar izazov, ravan svim velikim utakmicama koja je crnogorska reprezentacija igrala”, rekao je Adžić.

On je kazao da će mlađe rukometašice uraditi sve da nadomjeste neigranje sigračica.

“Moraju pokazati da njihova mladost, uz iskustvo starijih, da imaju potencijal da u gostima ostvaruju pobjede. Da pobedama protiv Makedonije i Slovenije već nakon dva kola napravimo krupan korak ka EP”, kazao je Adžić.

Talentovani lijevi bek Đurđina Jauković očekuje da će Makedonija iako u podmlađenom sastavu biti motivisana i sa velikom željom da naprave iznanđenje.

“To će za nas biti dobar trening meč pred gostovanje Sloveniji, koja ima kvalitetnu reprezentaciju. Oni su nas dobili u prijateljskom meču. Moramo dati svoj maksimum i tada ne treba da brinemo”, kazala je Jauković.

Pivot Ema Ramusović vjeruje da će crnogorske rukometašice nadokanditi hendikep i ostvariti pobjede.

“Fale dosta, ali nije nam prvi put da smo oslabljeni. Bili smo oslabljeni i protiv Islanda, pa smo i tada to nadoknadili”, kazala je Ramusović.

Duel Crne Gore i Makedonije u Baru počeće u 19 sati i 30 minuta, a ulaznice će biti biti prodavane po tri eura.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com