SAVRŠEN START: Đoković razbio Verdaska - Volim Podgoricu

SAVRŠEN START: Đoković razbio Verdaska

Bez izgubljenog seta u duelu sa rivalom protiv kojeg je prije samo 10 dana spašavao meč-lopte – Novak Đoković se laganim trijumfom nad Fernandom Verdaskom plasirao u 2. kolo svog omiljenog grend slema.

Šestostruki osvajač Australian opena pokazao je da je već u pravom ritmu, iako je tek početak turnira, te da je u neuporedivo boljoj formi u odnosu na polufinale turnira u Dohi, kada je dobio gotovo izgubljeni meč protiv iskusnog španskog tenisera.

Verdasko nije baš najpoželjniji rival za 1. kolo grend-slema, ali Đoković nije mario – trebalo mu je dva sata i 20 minuta za siguran trijumf. Po setovima – 6:1, 7:6, 6:2.

Drugi reket svijeta počeo je silovito, jedva je prošlo 20 minuta, a već je vodio 5:0, uz dvostruki brejk.

Publika na stadionu “Rod Lejver” ipak je prisustvovala uzbudljivom i neizvjesnom tenisu, barem u jednom setu. Dva tenisera su u drugom periodu igre razmjenjivala brejkove (Đoković je bio taj koji je stizao, jer je Verdasko vodio 2:0 i 3:1), a Srbin je prvi stigao do set-lopti. Imao ih je čak tri zaredom pri vođstvu od 5:4, ali je Vardasko spasio sve tri.

Otišlo se u taj-brejk, koji je obilovao preokretima, baš kao i cijeli drugi set. Đoković je vodio 3:0, Verdasko peokrenuo na 4:3, a Đoković sa tri četiri poena otišao do 7:4 i vođstva 2:0 u setovima.

U trećem setu nije bilo dileme, Đoković je sa dva brejka zakazao duel sa boljim iz duela Denis Istominj – Ivan Dodig u 2. kolu.

Ranije danas u 2. kolo se plasirao i Rafael Nadal, dominatnom partijom protiv Florijana Majera,  a prošli su i Miloš Raonić, Grigor Dimitrov, Gael Momfis, David Gofan…

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com