Slijedi najvažniji dio sezone, ako budemo na nivou pobijedićemo - Volim Podgoricu

Slijedi najvažniji dio sezone, ako budemo na nivou pobijedićemo

Kompletna sezona u ABA, istorijski nastupi u Evroligi, sve ostaje po strani večeras kada Budućnost Voli bude gostovala Cedeviti u prvom meču polufinala ABA lige.

Za ekipu Jasmina Repeše, ova polufinalna serija na dvije pobjede, u kojoj neće imati prednost domaćeg terena u eventualnoj majstorici, svojevrstan je trenutak istine.

Aktuelni ABA prvak tokom cijele sezone nema veliku pobjedu u gostima. Na strani je u Evroligi bez trijumfa, a protiv najvećih rivala u ABA u gostima podgorički tim nije se radovao pobjedi.

“Došao je dio sezone za koji smo se borili, igrali i spremali. Najvažnije utakmice, u kojima moramo biti najbolji i koje će odlučiti da li je sezona uspješna ili ne. Spremamo se, a najvažnije je da smo zdravi i da smo svi na okupu. Nijanse će odlučiti, ko bude borbeniji i fokusiraniji doći će do pobjede”, rekao je kapiten Suad Šehović.

Za Budućnost Voli, ključni zadatak biće da se sputaju glavne ofanzivne opcije Cedevite u spoljnjoj liniji. To su bek-šuter Puten i plejmejker Kobs…

“Zagrepčani u timu imaju dva igrača spoljnje linije koji u rukama imaju po 20 poena. Za sve se spremamo. Cilj je prije svega timska odbrana, samo ona donosi rezultat”, rekao je Šehović.

Budućnost Voli je u Zagrebu u oktobru prošle godine ispustila visoku prednost i izgubila od Cedevite. U Podgorici je u tijesnoj završnici slavila početkom ove godine.

“Dosta smo mečeva imali od posljednjeg meča sa Cedevitom. Napredovali smo i odbrambeno i napadački i to ćemo sprovesti na parketu u ponedjeljak. Nadam se da će biti dovoljno za pobjedu”, dodao je kapiten “plavih.

U dvorani ,,Dražen Petrović” Cedevita kao domaćin igra odlično, ali nema veliku podršku navijača.

“Sigurno da smo birali na koji gostujući teren da idemo na startu plej-ofa, to bi bio Zagreb. Ukoliko budemo na nivou, pobjedu neće doći na pitanje. Sigurno da ima i pritiska, počinje plej-of i veliki ulog. Nadam se da ćemo ga pretvoriti u pozitivan pritisak, da rezultira dobrom igrom. Gledamo samo naše dvorište, samo o našem polufinalnom paru razmišljamo”, dodao je kapiten Suad Šehović, koji nije nastupao za Budućnost Voli protiv Efesa prošlog petka zbog nagnječenja tetive šake.

Drugi meč polufinalne serije na programu je u nedjelju. 31. marta u Podgorici od 19 sati. Ukoliko bude potrebna, eventualna majstorica u Zagrebu od igraće se 7. aprila u istom terminu

Pobjeda

2 komentara

  1. I’m impressed, I have to admit. Truly rarely must i encounter a weblog that’s both educative and entertaining, and let me tell you, you’ve got hit the nail for the head. Your notion is outstanding; the catch is an element that not enough people are speaking intelligently about. I am very happy which i found this around my hunt for something in regards to this.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com