“Sokoli” poraženi na kraju odličnih kvalifikacija - Volim Podgoricu

“Sokoli” poraženi na kraju odličnih kvalifikacija

89. minut – prečka Zjelinskog.

87. minut – novi poklon, ovoga puta Stojkovića, koji je ubacio loptu u mrežu Crne Gore i Poljska za dva minuta opet vraća dva gola prednosti.

85. minut – Poklon Poljskoj za odlazak na Mundijal. Mijušković je kratko vratio loptu Petkoviću, Levandovski čekao, bio brži i pogodio praznu mrežu – 3:2 za Poljsku.

83. minut – Crna Gora je izjednačila – sjajan gol Žarka Tomaševića. Ovaj tim ima karakter.

78. minut – Mugoša je smanjio, na spektakularan način – korner, Mijušković je vratio na sedam-osam metara, a Mugoša makazicama poslao loptu pod prečku.

Mugoša u igri umjesto Jovovića. Mugoša je dao gol Poljskoj u Podgorici.

Lagan ritam meča u Varšavi. Poljska kontroliše svaki dio terena, naši igrači imaju dosta prostora, ali daleko od gola. Nema opasnosti po Šćešnjog u drugom dijelu, ali ni po Petkovića.

68. minut – Opasna kontra Poljske, ponovo nakon izgubljene lopte. Povukao je Kuba Blaščikovski, ali ga je stigao Vukčević. Mijušković je na kraju izbacio loptu…

Tumbaković mijenja – Sead Hakšabanović, 18-godišnjak iz Vest Hema, ulazi umjesto Ivanića.

Danska vodi protiv Rumunije, koja ima i igrača manje – sve je poznato, Poljska ide na Mundijal, Danska u baraž.

 Sa tribina se čuje pjesma poljskih navijača, domaći tim očigledno želi da u mirnom ritmu privede utakmicu kraju.

Poljaci su veoma opasni čim oduzmu loptu u centralnom dijelu terena. Lako osvajaju prostor, dolaze u opasnu zonu. Tri kornera zaredom uzveo je domaćin, a nakon trećeg Krihovjak je, poslije dugo vremena, šutirao ka golu Petkovića.

Žuti karton za Ivanića, koji je sa leđa oborio Krihovjaka da bi spriječio kontru, nako izgubljene lopte.

U prvih pet minuta Crna Gora je konstantno pred golom Poljske. Nema opasnosti po gol…

Promjena u Poljskoj – Piščeka je zamijenio Ribus.

Počelo je drugo poluvrijeme.

 Poljska ima lagodnih 2:0 protiv oslabljene Crne Gore. Dva brza gola, iz brzih akcija, donijeli su Poljacima ono što su htjeli – veliku prednost da odagnaju sve dileme oko plasmana u Rusiju.

Crna Gora je odigrala sa dosta posjeda, imala i nekoliko opasnijih napada, a Jovović dobru šansu da smanji.

Jasno je, naravno, da naša selekcija neće pokvariti feštu u Varšavi.

 Kraj poluvremena

41. minut – dobar korner Jovovića, Tomašević i Klimenta nisu uspjeli bolje da reaguju na petercu.

37. minut – Ivanić je pokušao sa 20-ak metara lijevom nogom, pored stative. Nije bilo realne opasnosti po gol Poljaka.

Žuti karton dobio je i Bećiraj.

Period mirne igre, na sredini terena, bez opasnijih akcija na obje strane… Poljaci su zadovoljni, na milimetar su od plasmana u Rusiju.

29. minut – šansa za Crnu Goru. Janković je ubacio sa desne strane, Glik promašio loptu, a Jovović gol sa desetak metara.

 Žuti karton za Nikolu Vukčevića.

Poljaci motivisani, u sjajnoj atmosferi, mnogo jači od oslabljene Crne Gore. Možda ponekad izgleda da gosti mogu da kontrolišu utakmicu, ali i to je vjerovatno dio plana domaćeg tima, koji brzo i precizno prelazi iz pozicione u ofanzivnu igru…

16. minut – već je 2:0 za Poljsku. Lako, prelako domaćin stiže do 2:0. Levandovski se zagradio u šesnaestercu, Grosicki umakao Stojkoviću i bez problema poslao loptu u donji lijevi ugao.

Pokušao je i Stojković lijevom nogom, siguran golman Poljske, da bi zatim pobjegao i Bećiraj, ali je opet reagovao Šćešnji.

9. minut – Loš start Crne Gore u Varšavi, ali nakon gola Mačinskog opasna akcija Ivanića. Pokušao je sa desne strane da pronađe Bečiraja na petercu, ali je Šćešnji pročitao namjeru.

5. minut – 1:0 za Poljsku. Prva akcija domaćina, i odmah gol. Prošao je Zjelinski, Levandovski izbacio Piščeka po desnoj strani – povratna lopta, koja je srećno došla do Mačinskog, koji je sa desetak metara savladao Petkovića.

Počeo je meč u Varšavi.

Crna Gora od 18 časova igra posljednji meč kvalifikacija za Mundijal protiv Poljske, a poznat je i sastav u kojem će se “sokoli” suprotstaviti lideru grupe.

Selektor Ljubiša Tumbaković nije mogao da računa na nekoliko standardnih prvotimaca zbog povreda i suspenzija  – Stefana Savića, Marka Vešovića i Stevana Jovetića – dok su roviti Marko Simić i Adam Marušić na klupi.

Crna Gora će današnji duel početi u sastavu (4-2-3-1): Petković – Stojković, Mijušković, Tomašević, Klimenta – Šćekić, Vukčević – Janković, Ivanić, Jovović – Bećiraj.

Poljska u očekivanom sastavu, takođe u 4-2-3-1 formaciji: Šćešnji – Pišček, Glik, Pazdan, Berežinski – Krihovjak, Mačinski – Blaščikovski, Zjelinski, Grosicki – Levandovski.

Poljskoj plasman na SP garantuje i bod protiv naše selekcije. Ako Crna Gora pobijedi, onda bi Danska trijumfom nad Rumunijom išla u završnicu.

Crna Gora ima samo matematičke šanse da dođe do baraža – treba joj trijumf u Varšavi, ali i poraz Danaca od Rumunije.

(Vijesti)

2 komentara

  1. This will be the appropriate blog for anybody who wants to be made aware of this topic. You are aware of much its practically challenging to argue with you (not that I really would want…HaHa). You certainly put a different spin on the topic thats been discussed for many years. Wonderful stuff, just excellent!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com