Mediji i Marej: Novak simulirao povredu! - Volim Podgoricu

Mediji i Marej: Novak simulirao povredu!

Ne kaže se bezveze “ko gubi ima pravo da se ljuti”, ali ako biste da budete veliki šampion, onda biste mogli sebi da uskratite  to pravo. Izgubite i ne tražite opravdanje. Pogotovo kada na taj način dajete materijal medijima da spekulišu.

Na konferenciji za medije nakon velikog finala Australijan opena, u kom je Novak Đoković pobijedio Endija Marija posle četiri seta, britanski teniser je među razloge svog trećeg poraza od srpskog igrača u Melburnu naveo:

– Iznervirao sam što sam dozvolio da me Đokovićeva povreda poremeti. Novak je izgledao kao da ima grčeve. Razočaran sam trećim setom.

Nole je u dva navrata prolazio kroz neprijatne situacije na “Rod Lejver areni” – u prvom setu kada je nezgodno pao na ruku, posle čega je tražio kratak medicinski tajm-aut, i na početku trećeg seta, kada ga je mučio skočni zglob.

– Osjetio sam neku slabost. Nisam htio da tražim medicinski jer nije bilo razloga – rekao je Nole poslije meča.

Nazad na Marijevu konferenciju: novinari su postavljali bezobrazno sugestivna pitanja kojima se maltene Novak optužuje da je folirao povredu zbog taktike. Čak je pitanje konkretno glasilo: Da li je legitimna taktika da uvjerite svog protivnika da ste povrijeđeni a da onda letite po terenu?

– Ne znam, nadam se da Novak nije glumio. Ako je i bio grč, teško je i oporaviti se i igrati tako dobro potom. Imao sam “momentum” u tom trećem setu, a onda mi je igra opala na nekoliko minuta i izgubio sam priključak – rekao je Mari, kom su novinari čak u poslednjem pitanju rekli “jesi li sada naučio lekciju za sledeći put ako bude bila slična situacija”.

Britanac je tad ipak okrenuo priču na svoju stranu.

– Treći set je za mene bio razočaravajući, jer znam da sam mogao bolje. Moraš da se koncentrišeš na svoj dio terena. Igrao sam dovoljan broj mečeva zbog čega sam morao bolje da odigram.

Da li vi mislite da ima razloga da se Novakovo ponašanje na terenu dovodi u pitanje?

(Telegraf.rs)

.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com