Serena jedva hodala, ali je servisima srušila Šarapovu u finalu AO (VIDEO)

Kako bi se tek ovaj meč odvijao da je Serena zdrava – bio je jedan od komentara na društvenim mrežama tokom finala Australijen opena u ženskoj konkurenciji, u kojem je ”bolesna” Serena Vilijams bila bolja od Marije Šarapove – 6:3, 7:6.

Kažemo bolesna jer je Amerikanka jedva stajala u prvom setu, a do daha je došla tek u nastavku meča. Mučila ju je prehlada, koja joj je od početka turnira u Melburnu stvarala probleme i to je upravo bilo tajno oružje Šarapove.

Ruskinja nije uspjela da dobije mlađu sestru Vilijams još od 2004. godine, a ukupan skor je 17-2 u korist Serene koja je osvojila svoj 19. gren slem i šestu titulu u Melburnu, prvu posle 2010. godine.

Duplom greškom već u prvom gemu Šarapova je dozvolila Sereni brejk, iako je imala 40:15. Sereni nije bilo teško da osvoji svoj servis i na semaforu je stajalo 2:1 jer je i Marija dobro odservirala.

Prvi znak otežanog kretanja viđen je u četvrtom gemu, ali je Amerikanka odservirala dva asa i osvojila gem, kao i Šarapova, nakon čega je navučen krov zbog kiše. Upravo to je Serena iskoristila kako bi se nešto duže zadržala u svlačionici.

Po povratku na teren Amerikanka je najprije osvojila svoj servis, zatim uzela i novi brejk. Uspjela je Šarapova da uzvrati ostom mjerom, ali je na svoj servis počišćena u devetom gemu – 6:3.

Moglo bi se reći da je polovina drugog seta protekla u znaku Šarapove koja je u par navrata imala 0:30 i šansu da dođe do brejka. Međutim, Serenini servisi su bili pravi projektili i na semaforu je stajalo 3:3, bez brejkova.

Prvu brejk priliku u drugom setu Šarapova je dobila u sedmom gemu. Povela je sa 40:30, imala izjednačenje, da bi Amerikanka ponovo dobrim servisima došla do gema – 13. as za vođstvo od 4:3.

Šarapova je izjednačila na 4:4, ali je već posle narenog gema morala da servira za ostanak u finalu i mogućnost da osvoji svoju drugu titulu u Melburnu. Duplom servis greškom i izbacivanjem lopte daleko u aut, dala je protivnici dvije brejk lopte.

Uspjela je da se spasi sjajnom dijagonalom i greškom Serene i otišle su u 11. gem. Gem u kom je Šarapova pokazala da je čvršća jer je propisno namučila Serenu na njen servis, a svoj je dobila sa nulom.

Odlično je ušla i u taj brejk jer je već na početku uzela poen na servis Amerikanke, ali je na semaforu vrlo brzo stajalo 4:1 za Serenu. Vratila je Šarapova dva brejka i prišla na 4:5 kada je viđen fenomenalan ritern protivnice za dvije meč lopte. Prvu nije iskoristila, ali drugu jeste za zasluženu titulu. I to sjajnim asom – 7:6 (7:5).

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button