TUMBAKOVIĆ: Žao mi je što sam otišao iz Crne Gore, a žao mi je i što sam bio selektor Srbije - Volim Podgoricu

TUMBAKOVIĆ: Žao mi je što sam otišao iz Crne Gore, a žao mi je i što sam bio selektor Srbije

Više od dvije godine nakon što je napustio klupu crnogorske reprezentacije, tadašnji selektor, Ljubiša Tumbaković, kaže da ima veliki žal za Crnom Gorim.

On je tada odbio da vodi reprezentaciju Crne Gore na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Kosova, a igrači Mirko Ivanić i Filip Stojković odbili su da igraju. 

Tumbaković je nakon toga smijenjen.

“Ostaje žal, ali za Crnom Gorom. Ako ćemo da budemo realni, veliki žal ostaje za njom. Ona mi je dala šansu da se ostvarim i kao selektor, uživao sam u radu tamo i na kraju smo imali jednu ozbiljnu priču, način igre, selekcija igrača, viziju… I onda dođe utakmica koja nema veze sa sportom i ona opredijeli sve. Pravio sam greške u životu i ovog puta sam mislio da je ta odluka prava i da treba da se ispoštuje iz patriotskih razloga. To ljudi tamo nisu prepoznali i tako smo završili sjajnu saradnju”, rekao je Tumbaković za Arenasport.

Nekoliko mjeseci po odlasku iz Podgorice postao je selektor Srbije gdjeje, kako kaže, zalutao.

“Zalutao sam u selekciju Srbije. To je sigurno jedan ideal i kraj neke priče, ako to imaš u CV-ju, ti si onda ostvaren. Žao mi je što sam otišao iz Crne Gore i žao mi je što sam bio selektor Srbije. U Crnoj Gori smo napravili dobru priču i dugoročne planove i sve se srušilo. A onda dođem u grad u kojem sam rođen i jednostavno nemam utisak da je atmosfera onakva kakvu sam očekivao”, istakao je Tumbaković.

“Utakmica protiv Turske odigrana maestralno, Norveška maestralno, Mađarska isto… Igrači koji su tek ubačeni i igrači koji su zaboravljeni su postali afirmisani. Onda ne napraviš rezultat i gotovo. Ako je to razlog da selektor treba da ode – pa neka ide, al onda tapkamo u mjestu. Ja sam bio nov tamo, zalutao sam jednostavno i odluka je bila jako loša”, zaključio je Tumbaković.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com