Visoki igrači predvodili Studentski centar do pobjede za mjesto u finalu ABA 2 lige Baćović i Tejić: Energija presudila - Volim Podgoricu

Visoki igrači predvodili Studentski centar do pobjede za mjesto u finalu ABA 2 lige Baćović i Tejić: Energija presudila

Prvotimci Studentskog centra Vasilije Baćović i Marko Tejić bili su najzaslužniji za pobjedu 76:66 protiv zemunske Mladosti u Podgorici, kojom je izboreno mjesto u finalu ABA 2 lige.

Dvomeč za trofej i plasman u ABA ligu, protiv sarajevskog Sparsa, mlada podgorička ekipa potpuno je zaslužila. Partija u ovom trijumfu bila je mnogo bolja u odnosu na onu iz meča odigranog dva dana ranije, koju je ekipa Nenada Trajkovića takođe pobijedila, 86:85.

Baćović: Važan faktor želje

Na pozicijama pod obručem Vasilije Baćović bio je dominantan i junak meča – sa 28 indeksnih poena dominantna figura na terenu. Nikšićanin visok 208 santimetara je ubacio 19 poena, uz osam skokova i tri asistencije i odličan šut 8-7 za dva i 2-1 za tri poena. Slobodna bacanja šutirao je 2-2.

Baćović je prije svega želio da istakne igru u odbrani cijele ekipe, koja u bilo kojoj od dionica ovog meča nije primila preko 18 poena.

– U prošlu utakmicu ušli smo teže, sa manje energije smo započeli taj meč. Ovaj drugi duel smo započeli drugačije, pokazali da želimo, da možemo… U ovim utakmicama važan faktor je želja, polufinala i finala zavise od toga. Odigrali smo odbranu kakvu smo željeli, pod košem smo iskoristili prednost koju smo imali. Iza nas je emotivno i fizički teška utakmica, a gledaćemo da se što prije oporavimo, jer imamo nekoliko povreda u rotaciji. Neki igrači nijesu trenirali pred meč, gledaćemo da probleme saniramo do finala – rekla je Baćović.

Kao i u četvrtfinalu, Studentski centar je u polufinalu odigrao mnogo bolje u drugoj utakmici.

– Kako protiv Slobode u četvrtfinalu, tako i protiv Mladosti u polufinalu… U oba druga meča pokazali smo kvalitet koji imamo čitave sezone, kao i veliku želju. Nadam se da će se ta želja i energija biti očigledni i u finalu – dodao je Vasilije.

Sarajevski Spars biće posljednji rival na putu do ostvarenja velikog cilja – plasmana u ABA ligu, u finalu u Podgorici.

– Sparsi su nas konstantno pratili, tokom cijele sezone. Kvalitetan su tim, sa vrhunskim igračima. Trebali bi da do finala kompletiramo ekipu i odigramo najbolje što možemo. Imaju Gegića i Kamenjaša, dvojicu igrača koji su na vrhunskom nivou, mogu igrati na većem nivou u odnosu na ABA 2 ligu i pokušaćemo da ih zaustavimo – zaključio je Baćović.

Tejić: Energija presudila

Krilni centar Marko Tejić je takođe imao bitnu rolu sa 14 poena i sedam skokova, uz važne dvije blokade i ukupno 19 indeksnih poena. Užičanin visok 209 santimetara bio je inspirisan protiv Mladosti.

– Naša energija je presudila. U prvom poluvremenu nijesmo odigrali ništa posebno, ali smo se držali u odbrani. Na kraju su oni pali u trećoj dionici, mi smo pronašli rupe u njihovoj odbrani i na kraju smo zaslužili pobjedu – poručio je Tejić.

U prvim mečevima četvrtfinala i polufinala Studentski centar je igrao lošije nego u revanšima. Ekipa je pokazala mentalnu čvrstinu i kvalitet.

– Četvrtfinale je možda i najteže, a prvi meč je uvijek najteži na turnirima. Naša energija nije bila dobra, a nakon toga smo se skupili, počeli da igramo kako znamo i kako treba. To je i presudilo, kako u četvrtfinalu tako i u polufinalu – rekao je Marko.

Ambicija tima je jasna, od starta završnog turnira.

– Prošli smo u finale, a turnir definitivno nije gotov za nas. Želimo da osvojimo, za osam dana igramo prvi finalni meč. Mislim da ćemo biti spremni, a Spars je odlična ekipa koja ima dobre individualce. Nadam se da ćemo odigrati sa energijom u odbrani kao protiv Mladosti u ovom revanšu. Finale je uvijek specifično, a treba nam dobra energija, dobra odbrana. Imaju sjajnog centra, kao i sjajnog plejmejkera koji razigrava cijeli tim. Imamo i mi sjajne pojedince, dobre šutere, plejmejkere, centre. Vjerujem da će biti kvalitetne utakmice a finale lijepo za gledanje, kao što je bilo polufinale – zaključio je Tejić.

Finalni dvomeč ABA 2 lige u Podgorici, u Sportskom centru ,,Morača“, biće odigran 4. i 6. maja. 

1 komentar

  1. Free games online… […]When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thanks![…]…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com