FUTSAL: “Agama” ispala iz Play off-a, “Nikšić” se osvetio za prošlu godinu! - Volim Podgoricu

FUTSAL: “Agama” ispala iz Play off-a, “Nikšić” se osvetio za prošlu godinu!

Nije senzacija, “Agama” je u uzbudljivom meču izgubila od “Nikšića” 3:4, a pogodak za “Nikšićane” postigao je Radomir Kandić u 40. minutu, i otpisao “Podgoričane” iz F4.

Sinoć je u Podgoričkoj sali gimnazije “Slobodan Škerović” pred prepunim tribinama, vođen futsal rat između ekipe “Agama” i ekipe “Nikšić”, kako bi se ili jedna ili druga ekipa plasirale u play off. Tvrda utakmica se tek u drugom poluvremenu pretvorila u goleadu, jer je do poluvremena bilo 0:0, a bilježimo samo dvije šanse “Agame” kada je Damjanović pokušao iskosa sa 12 metara da pronađe gol Ćirkovića, i jedan pokušaj Bojana Bajovića, koji je završio preko gola.

U drugih 40. minuta krenuli su golovi kao na traci, prvo je u 23. minutu “šokirao” domaću publiku Lazar Vulanović, i već je 0:1, za “Nikšić”, nakon samo sedam minuta. tačnije 30. idemo na 0:2, strijelac Marko Kovačević. “Agama” kada gubi, obično zna da “padne”, ali ovog puta nije bilo tako, vratili su se “iz mrtvih” pogodcima Bojana Bajovića u 32, 33, minutu, i rezultat je 2:2.

2:3 – igrao se 36. minut, Ratko Bošković je opet vratio prednost Nikšićanima, ali je samo nakon tri napada, rezultatska neizvjesnost vraćena na 3:3, a strijelac za Agamu bio je Vladimir Vukčević, u 38. minutu. I kada je publika već mislila da po ovom remiju “Agama” ide dalje, desilo se ono što se uvijek dešava u futsalu, a to je da bljesne neki igrač, koji nije imao tokom cijele sezone pravu minutažu, i koji je više bio povrijeđen nego li zdrav, taj igrač odluke, taj džoker sa klupe fantastičnog stratega Veljka Tadića, bio je Radomir Kandić, igrač koji je prošle godine nastipao za “Baja Pivljanina”. Na samo nekoliko sekundi do kraja, naišao je na odbijenu loptu, od stative, i ugurao je u gol, sa zvukom sirene.

Uslijedilo je neopisivo slavlje “Nikšićana” i tuga “Agame” koja nije uspjela ove godine da se domogne na jedno od prva četiri mjesta, koja vode na F4. Tako da će se dalje razigravati ekipe Titograda koja je prva sa 45 bodova, pa slijedi Cezar sa 44, Vojska 44, te Nikšić sa 43 boda.

U poslednjim kolima bilo je iznenađenja, ali moramo navesti i odličnu partiju KMF “Vojska Crne Gore”, koja je deklasirala KMF “Kataro” u Tivtu sa nevjerovatnih 2:13.

Drugo i najveće iznenađenje u borbi za F4, priredilo je odlično Bjelopoljsko Jedinstvo, koje je savladalo na gostujućem terenu ekipu “Studentskog Doma” sa 4:5. Od početka meča se vidjelo da “Studenti” igraju u “grču”, i da se nervozno pristupili meču, dok su kao što smo u najavi rekli, Bijelopoljski igrači, došli rasterećeni svih briga, i igrali nadahnuto, te zasluženo slavili u derbiju, a vodili su sa čak 2:5. Ovo je bio i oproštajni meč iskusnog golmana Danila Vučetića, od futsala i “Studenata”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com