WITH LOVE U Podgoricu ću se sigurno vratiti, tamo sada imam svoju dnevnu sobu - Volim Podgoricu

WITH LOVE U Podgoricu ću se sigurno vratiti, tamo sada imam svoju dnevnu sobu

Kada sam stigao u Crnu Goru i glavni grad, Podgoricu, tražio sam prijatno i mirno mjesto da prespavam. Putovanja vas umore, željni ste doma, svog kreveta, svoje sofe, televizora, svoje šoljice za kafu. Treba vam neko mirno mjesto gdje ćete se osjećati kao kod kuće. I treba vam neko nasmijano i prijateljsko lice da vam donese kafu.

Prijatelji iz Engleske koji su već bili u Podgorici rekli su mi da obiđem Capital Plazu, tamo ću naći sve što mi treba, prijatnu atmosferu, a nedavno je otvoren i hotel.

Tražeći mjesto da prespavam, imao sam na umu mali, porodični hotel, sa domaćinima koji vam naprave kafu, želio sam da osjetim duh grada i upoznam lokalno stanovništvo.  Veliki hoteli i svjetski brendovi me više ne privlače. Isti su u Parizu, Londonu, Njujorku… Sve sam već vidio. U njima borave svjetski putnici, biznismeni, moje kolege novinari…

Kada osam mjeseci godišnje provodite po hotelima, počnete da tražite nešto ušuškano i toplo, prijatne ljude koji vas podsjećaju na porodicu i prijatelje i prostore u kojima se osjećate kao kod kuće.

hotel

Ulaz u hotel mi se učinio previše “svjetski” i nisam previše očekivao. Međutim, bio sam nemalo iznenađen kada sam u lobiju hotela CentreVille ugledao nešto nalik na dnevnu sobu (kasnije su mi objasnili da je to novi brend, da je hotel u Podgorici prvi i da će taj koncept širiti po svijetu).

Prvo ću popiti kafu, da osmotrim, pa onda na recepciju. Lobi hotela CentreVille se i zove “The Living Room”. Prišla je nasmijana djevojka, skoro da je bila djevojčica, podsjetila me na moju ćerku, i pitala šta želim da popijem.

the_living_room_-_gallery

Sve ostalo je priča o ljudima. Ovdje su topli, srdačni, neposredni.  Djevojka mi je objasnila da se ovdje okuplja i lokalno stanovništvo, i da posle samo mjesec dana od otvaranja, pstoji veliki problem – nemaju slobodnih mjesta.

Naravno da sam uzeo sobu. Sada je ovo za mene bio izazov. Želio sam da otkrijem kako su uspjeli da uvežu ponudu za poslovne ljude i stanovnike Podgorice i da naprave mjesto gdje se svi osjećaju kao kod kuće.

hotel2

Već u “dnevnoj sobi” sam večerao, od svega pomalo, na njihovim “small plates”.  Tražio sam crnogorska i engleska jela i sve je bilo tu, divno aranžirano, odličan spoj tradicionalnog i modernog.

U sobi, meni omiljen, minimalistički i elegantan stil.

hotel3

Umjesto da prenoćim, ostao sam punih sedam dana, i odavde obilazio Crnu Goru, sjever i jug, sreo divne ljude i napisao divne priče. Ujutro su me ispraćali, a naveče dočekivali sa prijateljskom osmjehom, umornog ali zadovoljnog.

the_living_room_lobby_-_gallery1

Upoznao sam divne mlade ljude koji ovdje rade. Dušica mi je kasnije objasnila da, kada su birali osoblje, imali su prije svega na umu, one koji će biti “enthusiastic”. Ako ne radite sa ljubavlju svoj posao, ni najprestižnije diplome ne znače mnogo.

I to je to. Sve je priča o ljudima.

Na molbu mojih mojih novih prijatelja iz “CentreVille”, napisao sam i ovu priču. U Crnu Goru ću se sigurno vratiti. U Podgorici sada imam svoju “dnevnu sobu”.

With love, Eric

(promo)

 

362 komentara

  1. Nice post. I learn something totally new and challenging on sites I stumbleupon every day. It's always helpful to read articles from other authors and practice something from other web sites.

  2. After going over a handful of the blog posts on your website, I honestly appreciate your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark site list and will be checking back in the near future. Please check out my website as well and tell me how you feel.

  3. You're so interesting! I don't think I've truly read through a single thing like this before. So good to find somebody with some unique thoughts on this issue. Really.. thanks for starting this up. This web site is something that's needed on the web, someone with some originality!

  4. I would like to thank you for the efforts you have put in penning this website. I'm hoping to check out the same high-grade blog posts by you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has inspired me to get my own site now 😉

  5. The very next time I read a blog, Hopefully it does not disappoint me as much as this particular one. I mean, I know it was my choice to read, but I actually thought you would have something helpful to talk about. All I hear is a bunch of whining about something that you could fix if you weren't too busy seeking attention.

  6. The next time I read a blog, Hopefully it does not fail me just as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, nonetheless I truly thought you would probably have something helpful to say. All I hear is a bunch of moaning about something you could fix if you were not too busy seeking attention.

  7. An impressive share! I've just forwarded this onto a co-worker who was doing a little homework on this. And he actually ordered me dinner due to the fact that I found it for him… lol. So allow me to reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending the time to talk about this issue here on your web site.

  8. Hi there, I think your blog could possibly be having web browser compatibility problems. Whenever I take a look at your web site in Safari, it looks fine but when opening in I.E., it has some overlapping issues. I just wanted to provide you with a quick heads up! Apart from that, great site!

  9. Greetings, I do think your blog could possibly be having browser compatibility problems. Whenever I look at your web site in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it's got some overlapping issues. I simply wanted to give you a quick heads up! Other than that, wonderful site!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com