HUMANITARNI KONCERT UČENIKA ELEKTROTEHNIČKE ŠKOLE „VASO ALIGRUDIĆ“ - Volim Podgoricu

HUMANITARNI KONCERT UČENIKA ELEKTROTEHNIČKE ŠKOLE „VASO ALIGRUDIĆ“

Učenici Elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice održaće humanitarni koncert u KIC-u „Budo Tomović“ 6. marta u 20 sati. Tim povodom organizovan je i promotivni koncert školskog benda „Prava stvar“ u City Mall-u prošlog vikenda, tokom kojeg su posjetioci imali priliku da kupe kartu za predstojeći koncert i daju dobrovoljni prilog.

Brojna publika uživala je u bogatom repertoaru školskog benda, a mnogi su iskoristili priliku da zaplešu uz taktove muzike. Na opšte zadovoljstvo učenika i njihovih profesora, karte za predstojeći nastup su rasprodate nedjelju dana unaprijed, a koncert se organizuje za pomoć djeci oboljeloj od karcinoma.

Bend „Prava stvar“, prema riječima njegovih članova, osnovan je spontano. U početku su bili pratnja na recitatorskoj sekciji koju su vodile profesorice Svetlana Miranović, Nevenka Roganović i Marija Babović. Pored muzičke podrške recitatorima tokom sekcije bi se odsvirala i neka uvježbana numera. Vremenom, recitatorska sekcija je prerasla u muzičko-recitatorsku.

Prošle godine Ministarstvo prosvjete je organizovalo u CNP-u program povodom 10-ogodišnjice nezavisnosti Crne Gore, u kojem je učestvovala i Elektrotehnička škola „Vaso Aligrudić“, koja je 2016. obilježila 70 godina rada.

Profesorice Svetlana Miranović, Nevenka Roganović, Marija Babović i Marina Braletić organizovale su audiciju u školi  na kojoj su otkriveni brojni talenti. Muzička grupa se širila i formiran je školski bend koji je uz koordinaciju svojih profesorica svakodnevno marljivo radio i pripremao program. Članovi benda: Milorad Mijušković, Đorđe Mikavica, Aleksa Popović, Veliša Seferović, Bogdan Keković, Lazar Pejović, Vukašin Đukić, Rastko Radulović i Miloš Kruščić postali su prepoznatljivi u Podgorici, a među njima se rodilo pravo prijateljstvo.

A evo šta o ovom humanom gestu kaže jedan od članova benda, Milorad Mijušković:

„Humanost je pogled na svijet, filozofija ili praksa koja smatra da su ljudi od primarnog značaja i fokusirana je na ljudske vrijednosti i brige. Znajući sve to, pristupili smo raširenih ruku i otvorenim srcem tom poslu. Posjedujem one utiske koji se moraju doživjeti, teško ih je dočarati. Moja jedina želja je da se sve ovo prenese na druge škole i da ostali učenici srednjih stručnih škola osjete taj ritam srca. Divno je biti nekome nešto,a jos divnije uraditi za nekog nešto. Mi smo PRAVA STVAR, za PRAVU STVAR. Budite i vi dio tima humanitaraca u Crnoj Gori“.

(zuns.me)

2 komentara

  1. I have been absent for some time, but now I remember why I used to love this site. Thank you, I will try and check back more frequently. How frequently you update your site?

  2. Awesome. Thanks for a great article page. I’ll be coming and reading for more and read your other articles. If you’d like me to refer this to others, please let me know as I have a lot of people who might be interested in what this site has to share.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com