ŽELJKA SAVKOVIĆ ODGOVORILA FILIPU VUJANOVIĆU: Protesta će biti još - Volim Podgoricu

ŽELJKA SAVKOVIĆ ODGOVORILA FILIPU VUJANOVIĆU: Protesta će biti još

Ko­ri­sni­ca na­kna­de po osno­vu ro­đe­nja tro­je i vi­še dje­ce Želj­ka Sav­ko­vić po­ru­či­la je da maj­ke ni­je­su od­u­sta­le od pro­te­sta, te da će oni bi­ti or­ga­ni­zo­va­ni i u na­red­nom pe­ri­o­du. Od­go­va­ra­ju­ći na na­vo­de še­fa dr­ža­ve Fi­li­pa Vu­ja­no­vi­ća, Sav­ko­vi­će­va je po­ru­či­la da su maj­ke žr­tve jer se nad nji­ma vr­ši na­si­lje.
Vu­ja­no­vić je pre­kju­če, od­go­va­ra­ju­ći na no­vi­nar­ska pi­ta­nja, po­ru­čio da maj­ke ne smi­ju bi­ti žr­tve za­ko­na.
– Maj­ke su žr­tve jer se upra­vo vr­ši na­si­lje nad nji­ma u sva­kom po­gle­du, vjer­skom, na­ci­o­nal­nom, so­ci­jal­nom… Svje­sne, a ne­svje­sne da se De­mo­kart­ska par­ti­ja so­ci­ja­li­sta i Bo­šnjač­ka stran­ka upra­vo igra­ju sa nji­ma da bi za­do­vo­lji­li svo­ju ne­za­ja­žlji­vost. Maj­ke ni­je­su sta­le sa pro­te­sti­ma. Bi­će ih da vas opo­mi­nje­mo sva­ko­dnev­no – po­ru­či­la je Sav­ko­vi­će­va pred­sjed­ni­ku dr­ža­ve.
Do­da­la je da se 25 da­na Fi­lip Vu­ja­no­vić ni­je obra­tio maj­ka­ma, ko­ri­sni­ca­ma na­kna­da ko­je su pro­te­sto­va­le u Pod­go­ri­ci.
– Zna­ju­ći šta se de­ša­va na ko­rak od vra­ta nje­go­ve re­zi­den­ci­je, ni­je imao hra­bro­sti da se su­prot­sta­vi oni­ma, ko­ji­ma su se su­prot­sta­vi­le maj­ke Cr­ne Go­re da bi od­bra­ni­le svo­je do­ži­vot­no ste­če­no pra­vo, ko­je im je za­kon omo­gu­ćio, a on lič­no ve­ri­fi­ko­vao pot­pi­som. Ne­is­crp­na sna­ga jed­ne maj­ke, ko­ju sa­mo one po­sje­du­ju, omo­gu­ći­la im je da iz­dr­že to što su iz­dr­ža­le, a nji­ho­va po­ru­ka je da se sa maj­ka­ma ne mo­gu igra­ti. Maj­ke su „ši­ba­ne” sa svih stra­na, što od vre­men­skih ne­pri­li­ka ko­je su le­di­le krv u ži­la­ma, što od ne­ra­zum­nih gra­đa­na, ko­ji­ma oči­gled­no ne do­la­zi u gla­vu da se ov­dje oči­gled­no ma­ni­pu­li­še ži­vo­ti­ma sko­ro tre­ći­ne sta­nov­ni­štva Cr­ne Go­re – iz­ja­vi­la je Sav­ko­vi­će­va.
Ona je pi­ta­la Vu­ja­no­vi­ća gdje je bio 19. apri­la ka­da su maj­ke po­ku­ša­le kul­tur­no i mir­no da pre­da­ju za­htjev da se nji­ho­vom prav­nom za­stup­ni­ku Alek­san­dru Ko­va­če­vi­ću odo­bri pri­su­stvo na jav­noj ras­pra­vi u Ustav­nom su­du po­vo­dom ras­pra­ve o Za­ko­nu o so­ci­jal­noj i dje­či­joj za­šti­ti.
– Gdje ste bi­li da se ogla­si­te od­mah na od­lu­ku Ustav­nog su­da da za na­šeg prav­nog za­stup­ni­ka ne­ma mje­sta, zbog manj­ka pro­sto­ra i ve­li­kog in­te­re­so­va­nja jav­no­sti? Da li se pi­ta­te ko je sje­dio na tri sto­li­ce pod­no­si­o­ca ini­ci­ja­ti­ve za ustav­nost za­ko­na po­sli­je sko­ro go­di­nu i po? Da li se pi­ta­te šta će vam re­ći sud u Stra­zbu­ru ka­da ih oba­vi­je­sti­mo o ovom kr­še­nju ljud­skih pra­va? Maj­ke ni­je­su ni­šta dru­go tra­ži­le osim da se po­štu­je za­kon na­še dr­ža­ve. Zar su vam maj­ke ko­je ste gle­da­li na snim­ci­ma li­či­le na ne­ke ru­ši­te­lje? Ne, pred­sjed­ni­če. To su že­ne ko­je je ži­vot mu­čio, učio i na­u­čio: tu­đe ne­će­mo, svo­je ne da­mo, po­go­to­vo ako nam je to za­kon ove dr­ža­ve omo­gu­ćio. I sad po­sli­je od­lu­ke Ustav­nog su­da, vi ste se po­ja­vi­li da nam ka­že­te: „Maj­ke ne smi­ju bi­ti žr­tve za­ko­na”. E, ka­sno Mar­ko na Ko­so­vo sti­že. Ka­že­te da maj­ke ne smi­ju da bu­du žr­tve jed­nog ta­kvog za­ko­na. Maj­ke su žr­tve, pred­sjed­ni­če, od onog mo­men­ta ka­da ste kre­nu­li da ma­ni­pu­li­še­te sa nji­ma – za­klju­či­la je Sav­ko­vi­će­va.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com