PODGORICA: Planirana izgradnja škole i fudbalskog terena, evo i gdje! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Planirana izgradnja škole i fudbalskog terena, evo i gdje!

Nacrtom izmjena i dopuna DUP-a “Zabjelo 8“, koji je najavnoj raspravi do 2. juna, u okviru zone D planiranaje izgradnja nove škole prema Ulici Vojislavljevića, dokje u zoni A planirana izgradnja pomoćnog fudbalskog terena sa pratećim objektima (tribine, svlačionice…).

Izmjenama i dopunama DUP-a “Zabjelo 8“ obuhvaćen je prostor u ukupnoj površini od 73,55 hektara. Prostor se sa sjevera graniči sa zahvatom DUP -a “Titeks“ i UP “Hemomont“, a sa sjeveroistoka Ulicom vojvode Ilije Plamenca.

Na istočnoj strani granica se poklapa sa Ulicom princeze Ksenije, dok je sa juga i jugozapada kompletan prostor oUP-a ograničen ulicom Vojislavljevića.

Na praznom prostoru zone D, uz stanovanje, moguća je organizacija sadržaja za trgovinu, ugostiteljstvo, usluge, administraciju, kao i drugo što može podržati stanovanje kao primarnu namjenu. Maksimalna planirana spratnost objekata je prizemlje, dva sprata i potkrovlje.

U zoni G, koja se prostire uz ulice Vojislavljevića i Ilije Plamenca, planira se izradnja stambeno-poslovnih objekata sa šest nadzemnih etaža u okviru kojih će se stanovanje organizovati na višim etežama, a poslovanje u prizemlju. Centralna javna rasprava održaća se 2. juna u multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović“, u 12 sati, u organizaciji Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com