Šešelj traži disciplinski postupak protiv Bramerca - Volim Podgoricu

Šešelj traži disciplinski postupak protiv Bramerca

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj, ocijenio je danas da je glavni tužilac Haškog tribnula Serž Bramerc u postupku protiv njega “prihvatio da bude politički instrumentalizovan od briselske administracije i hrvatskih političara”.

Šešelj je to naveo u odgovoru na zahtjev tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca da se povuče odluka o njegovom privremenom puštanju na slobodu.

U odgovoru, objavljenom danas u Haškom sudu, predsjednik SRS i njegov pravni tim su ocijenili da je Bramerc u tom zahtjevu, zapravo prenio ocjene i stavove “Šešeljevih višedecenijskih političkih protivnika”.

Šešelj je ocijenio da je zloupotrebljen kao tema predizborne borbe u Hrvatskoj i da je kampanja protiv njega u toj državi počela i prije nego što se vratio u Beograd. Lider radikala je kazao da zbog takvog ndozvoljenog ponašanja i “preuzimanja uloge političara”, Bramerc mora da bude rigorzno kažnjen.

On je zatražio od pretresnog vijeća Haškog tribnuala da pokrene disciplinski postupak protiv Bramerca.

Šešelj je iz humanih razloga, zbog bolesti, pušten iz pritvora Haškog tribunala, a u Beograd je stigao 12. decembra, ali je glavni tužilac zatražio da se povuče odluka suda o Šešeljevom puštanju na slobodu.

(Analitika)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com