Bijela: Sajam masline i vina - Volim Podgoricu

Bijela: Sajam masline i vina

Sajam masline i vina i okrugli sto o maslinarstvu i mjerama podrške biće održani danas u Bijeloj, saopšteno je iz Ministarstva poljoprovrede i ruralnog razvoja.

Iz Ministarstva su kazali da će se sedmi Sajam masline i vina, koji organizuje Maslinarsko društvo Boka, održati u okviru Praznika mimoze i Velike bokeške fešte u Bijeloj.

„Sajam, kao manifestacija promotivno edukativnog karaktera, biće prilika da se podsjeti na značaj ovih i drugih domaćih proizvoda sa ovog područja za lokalnu ekonomiju i uopšte poljoprivrednu proizvodnju Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Cilj izložbe maslinovog ulja i proizvoda od masline, vina i drugih proizvoda mediteranske ishrane, je, kako su dodali, popularizacija domaćih proizvoda, tradicije i zdravih navika u ishrani, ali i edukacija proizvođača i potrošača o važnosti kvaliteta proizvoda.

Sajam masline i vina posjetiće i predstavnici Ministarstva, odnosno generalni direktor Direktorata za poljoprivredu i ribarstvo, Danijela Stolica, sa sardnicima za oblast maslinarstva. 

Iz Ministarstva su kazali da će njegovi predstavnici učestvovati u radionici za maslinare koja će početi u 14 sati, a baviće se aktuelnostima u maslinarskoj proizvodnji.

„Poseban dio radionice biće posvećen mjerama Agrobudžeta za ovu godinu, koje su značajno unaprijeđene novim linijama“, zaključili su iz Ministarstva.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com