Jedite u tačno određeno vrijeme da biste smršali - Volim Podgoricu

Jedite u tačno određeno vrijeme da biste smršali

Naučnici su dugo pokušavali da odgonetnu da li vrijeme obroka ima veze sa metabolizmom i nakupljanjem masnih naslaga i konačno su došli do zaključka da su ove dvije stvari vrlo povezane!

Naime, na kraju istraživanja, ispostavilo se da je najbolje vrijeme za doručak oko 7 sati ujutro, dok se ručak preporučuje između 12.30 i 13 sati. Najidealnije vrijeme za večeru jeste 18 i 18.30 časova, što još jednom potvrđuje teoriju da, ako želite da oslabite, ne treba da jedete poslije 19 sati.

Osim toga, tri četvrtine osoba koje su učestvovale u ovom istraživanju izjavilo je da im je u mršavljenju pomoglo to što su imali lagan ručak, a međuobrok nisu izbjegavali.

 

Ispitivanje je pokazalo i da su najkritičniji sati za dijetu između 18 i 22 sata, kada je najteže izdržati bez hrane i osobe koje su na dijeti u tom periodu najteže mogu odoljeti iskušenjima.

Ovo istraživanje zapravo potvrđuje izreku – Doručak pojedite sami, ručak podijelite s prijateljem, a večeru poklonite neprijatelju.

U stvari, rješenje nije u izbjegavanju večere, već ona mora biti bar tri sata prije odlaska na spavanje. Osobe koje su bile uspješne u gubitku kilograma savjetuju i da se obroci ne preskaču.

(Stil)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com