Oduzeta municija i oružje u Beranama - Volim Podgoricu

Oduzeta municija i oružje u Beranama

Policija u Beranama je, pretresima dvije porodične kuće u jednom selu na području tog grada kod N.D. (50) i M.P. (58), oduzela sedam komada vatrenog oružja, veću količinu municije, kao i više okvira.

Policija je pretresom kuće N.D. pronašla lovački karabin, cal. 7,9 milimetara, sa optičkim nišanom, za koju on ne posjeduje oružni list, 273 komada municije različitog kalibra, i pet okvira od automatske puške M-70

“Službenici beranskog Centra bezbjednosti su pretresom kuće M.P. pronašli automatsku pušku M-70, cal. 7,62 milimetara, vojni karabin, cal. 7,9 milimetara, lovačku pušku marke „Beretta“, cal. 12 milimetara, sa oružnim listom na ime treće osobe sa isteklim rokom važenja”, saopšteno je iz Uprave policije.

Pretresom kuće M.P. policajci su pronašli i lovačku pušku, cal. 12 milimetara, fbr.2270, sa oružnim listom na njegovo ime sa isteklim rokom važenja, lovački karabin sa optičkim nišanom, sa oružnim listom na ime M.P. sa isteklim rokom važenja, i pištolj „CZ“, cal. 7,65 milimetara, sa oružnim listom na ime M.P. sa isteklim rokom važenja.

“Policija je, pretresom kuće M.P. pronašla i sto komada municije različitog kalibra, tri okvira za automatsku pušku, jedan zatvarač za pušku M-48, dva okvira za pištolj, cal. 7,65 milimtara, dva okvira za pištolj 7,62 milimetara, nož za automatsku pušku, i aparat za radio vezu”, navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su od N.D. i M.P. uzeli izjave na zapisnik o obavještenju prikupljenom od građanina, a u vezi sa pronalaskom oružja, municije i ostalih predmeta i materija koje su držali u ilegalnom posjedu.

“O dođajima je obaviještem zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Beranama, koji se izjasnio da se protiv ove dvije osobe podnesu krivične prijave zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, dodaje se u saopštenju.

Policija u Beranama će, kako su poručili, nastaviti sa planskim aktivnostima na pronalasku vatrenog oružja u ilegalnom posjedu građana, a navedeno oružje biće upućeno u Forenzički centar zbog vještačenja.

(RTCG, foto:Ilustracija)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com