Izlazite s koleginicom? Evo šta treba da znate - Volim Podgoricu

Izlazite s koleginicom? Evo šta treba da znate

Istraživanja otkrivaju da je većina muškaraca skeptična prema vezi s koleginicom iz straha šta će biti ako stvari krenu nizbrdo, ali ona zna tvoj poslovni raspored i neće se ljutiti ako joj se ne javite cio dan zbog mnogobrojnih sastanaka.

Prije svega bi trebalo da provjerite pravila kompanije za koju radite, da li uopšte odobravaju vezu među zaposlenima.

Kada ste utvrdili pravila, a želite da je pozovete na dejt, najbolje je da prvi put izađete sa ekipom s posla i da ispitate teren: da li se i vi njoj dopadate i da li bi htjela da izađe s vama na sastanak. Kada se stvari zagriju, imajte na umu sljedeće savjete:

KAKO SE PONAŠATI JUTRO NAKON PRVOG SEKSA?

Dijelite lift nakon vrućeg seksa u spavaćoj sobi? Može da bude neprijatno i potencijalno opasno, jer prema istraživanju iz 2008. godine, velike su šanse da se žene kaju jutro nakon seksa, posebno ako se pribojavaju da bi prvi seksualni odnos mogao biti i poslednji.

Nastavite s šalama i razgovorom kao i prije nego što ste se malo bolje upoznali. Nema razloga da se sada vaš odnos promjeni.

ZAUSTAVITE GLASINE

Tračeva i ogovaranja se plaše potencijalni parovi na poslu, ali je ipak 66 procenata učesnika istraživanja odgovorilo da jednom kada su bili upleteni u vezu s koleginicom/kolegom, nisu obraćali pažnju na tajnost i glasine.

Tajming je ključ. Ako se pojavite nakon posla na piću zaustavićete sve nepotrebne dramatične glasine. Ako se suočite s pitanjima, odgovorite jednostavno i ograničite detalje. Kolege ne moraju da znaju sve o vašoj vezi.

ZABORAVITE NA POSAO

Provodite po cio dan zajedno na poslu i kada se vidite uveče ponovo pričate o poslu? Pravite kardinalnu grešku!

Ograničite vrijeme u toku slobodnog vremena kada pričate o poslu (npr. deset minuta dnevno), a nakon pogledajte dobar film, prošetajte ili krenite na kraće putovanje.

KAŽITE ŠEFU

Glasine o vašoj vezi će se brzo raširiti, a najbolje je da šef sazna od vas nego od drugih.

Ako je dovoljno ozbiljno da želite da je upoznate s roditeljima, onda je vrijeme i da svom šefu priznate. Recite otvoreno da se viđate s koleginicom i da vaš posao neće trpjeti zbog toga. 

PUSTITE JE DA ŠARMIRA DRUGE

Teško je posmatrati djevojku s kojom spavate kako flertuje s drugim muškarcima, čak iako je u pitanju bezazleni poslovni flert.

Studija iz Journal of Economic Psychology iz 2008.godine otkrila je da šarmantne, zgodne žene zarađuju 7 do 12 procenata više nego njihove manje privlačne koleginice.

Ukoliko joj izgled može pomoći da zaradi više, ko ste vi da je zaustavljate? Ali joj iskreno priznajte šta osjećate prema njoj. Ako bude upoznata s vašim iskrenim osjećanjima, možda će se drugačje ponašati prema drugim muškarcima.

TIHI OPORAVAK OD EVENTUALNOG RASKIDA

Samo jedna trećina romansi s posla opstane, pa se nemojte čuditi ako u jednom trenutku vašoj vezi dođe kraj.

Ako na sve strane pričate o vašem raskidu, moguće je da će kolege zauzeti njenu stranu.

Sačuvajte žaljenje i patnju za poslije 5 sati, nakon završetka radnog vremena.

(Men'sHealth)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com