Gvozdenović: Srbija treba da ima određene prednosti u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

Gvozdenović: Srbija treba da ima određene prednosti u Crnoj Gori

Štand nacionalne turističke organizacije Crne Gore na “Beogradskom manifestu” danas je posjetio ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić. Dobrodošlicu mu je poželio crnogorski kolega Branimir Gvozdenović, zajedno sa ambasadorom Crne Gore u Srbiji Branislavom Mićunovićem i direktoricom NTO Željkom Radak Kukavičić.

Ministar Gvozdenović je istakao važnost saradnje dva ministarstva. „Siguran sam da na zajednički nači možemo našim građanima obezbijediti jednu novu ponudu i kvalitet. Imamo jako dobre odnose između ministarstava i siguran sam da zajedničkim snagama radimo ozbiljan i značajan posao. Siguran sam da zahvaljujući velikom broju gostiju iz Srbije ostvarujemo progres i da Srbija kao najznačajniji spoljnotrgovinski faktor Crne Gore uživa određene prednosti”, rekao je Gvozdenović.

Pozdravljajući ideju “Beogradskog manifesta” kao novu formu predstavljanja i koja po njegovom mišljenju ima svijetlu budućnost. Ministar Gvozdenović je pozvao ljude iz Srbije, da i ove godine posjete Crnu Goru, vide nove projekte, servise i usluge, ali i da zadržimo prijateljske odnose.

Ljajić je saopštio da je ovo nastavak odlične saradnje koji Srbija ima sa crnogorskim ministarstvom turizma.

“Mi imamo redovne konsultacije i dogovore sa ciljem da povećamo međusobnu robnu razmjenu kada govorimo o turističkom prometu. U tom pogledu i prvi kvartal ove godine za nas je više nego pozitivan. Osim što imamo rast broja stranih turista za 10 odsto. Među njima rast broja crnogorskih turista za 14 odsto, a ja očekujem da će se taj trend nastaviti”, poručio je Ljajić.

“Naravno da mi ne možemo da sugerišemo našim ljudima gdje će ljetovati, ali imamo apsolutni interes da što veći broj naših turista ljetuje na Crnogorskom primorju, jer to znači i naš povećan izvoz u Crnu Goru”, zaključio je Ljajić.

Ministar Ljajić je naglasio da ovakvim regionalnim pristupom doprinosimo ukupnoj stabilnosti u regionu. “Saradnja Srbije i Crne Gore može da služi za primjer posebno kada govorimo o saradnji naša dva ministarstva. Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da nas očekuju brojni zajednički projekti”, zaključio je Ljajić.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com