Euklid Cakalotos novi grčki ministar finansija - Volim Podgoricu

Euklid Cakalotos novi grčki ministar finansija

Nakon što je Janis Varufakis jutros, svega nekoliko sati nakon istorijskog referenduma, podneo ostavku na mjesto ministra finansija, fotelja u kabinetu grčke vlade ekspresno je popunjena. Varufakisov nasljednik je Euklid Cakalotos.

Euklid Cakalotos, imenovan je za novog ministra finansija te zemlje, saopštila je danas kancelarija predsjednika Grčke Prokopisa Pavlopulosa.

Cakalotos, dosadašnji zamjenik ministra spoljnih poslova za međunarodne ekonomske odnose i glavni portparol grčke vlade za privredu, položiće zakletvu u 20 sati po grčkom vremenu, kojoj će prisustvovati Pavlopulos i premijer Aleksis Cipras, navodi se u saopštenju kancelarije, a prenosi agencija Frans pres.

Ceremonija predaje ministarstva biće održana u Ministarstvu finansija.

Cakalotos je izabran pošto je jutros Janis Varufakis podnio ostavku na mjesto ministra finansija da bi, kako je objasnio, olakšao premijeru Aleksisu Ciprasu pregovore sa stranim povjeriocima.

Na taj način ispunjena je želja sada već bivšeg ministra, koji je u jutrošnjem obraćanju izjavio da bi glavni pregovarač Grčke sa međunarodnim kreditorima, Euklid Cakalotos, trebalo da preuzme funkciju ministra finansija.

“Odlazim, ali obratiću vam se sjutra zajedno sa gospodinom Cakalotosom”,rekao je Varufakis po izlasku iz Ministarstva finansija u Atini.

1 komentar

  1. This weblog generally seems to obtain a large ammount of visitors. How do you get people to it? It includes a good individual twist on things. I suppose having something authentic or substantial to express is an essential factor.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com