LJEKARIMA nije jasno zašto su smanjene plate, Hrapović kaže da su direktori informisani na vrijeme - Volim Podgoricu

LJEKARIMA nije jasno zašto su smanjene plate, Hrapović kaže da su direktori informisani na vrijeme

Sindikat zdravstvenih radnika zakazao je za danas u podne sastanak sa direktorom Fonda zdravstva Kenanom Hrapovićem kako bi se razjasnili razlozi iznenadnog smanjenja julskih plata. Julska plata u domovima zdravlja je, iz neobjašnjivih razloga, jednom dijelu izabranih ljekara znatno smanjena, pojedinim doktorima čak su umanjene i do 100 eura.

Kako je za radio Antena M saopštila predstavnica sindikata zdravstva pri savezu sindikata Ljiljana Krivokapić ljekarima nije jasno kako je došlo do toga.

“Jer je obrazloženje koje je dato ljekarima i poslato zdravstvenim ustanovama u junu takvo da ga nijesam razumjela. Sa kolegama iz primarne zdravstvene zaštite idemo da čujemo obrazloženje i da insistiramo da se plate vrate na staro. Ukoliko nam ukažu na neki razlog koji je objektivan želimo da pokušamo da ga zajedno riješimo ali da se zarade ne umanjuju jer mi već odavno radimo na strategiji za uvećanje zarada u zdravstvu“, istakla je ona.

Krivokapić kaže da nijesu svim doktorima smanjene plate već samo pojedinima u onim zdravstvenim ustanovama, primarnog nivoa, koji imaju izopštenu laboratoriju i ultrazvučnu dijagnostiku u bolnicama.

“Neki čak na ličnom dohotku nijesu ni primijetili da im je umanjena plata iako smo mi analizirali liste svih, međutim nekima su umanjene plate i do 100 eura. Dakle ako je plata 400 ili 500 eura naravno da će se umanjenje od 100 eura bitno osjetiti“, kazala je Krivokapić.

Direktor Fonda Kenan Hrapović je uoči sastanka saopštio da su to potpuno redovne aktivnosti koje su u skladu sa zakonom.

“Nije došlo do greške, dakle sve se radi u skladu sa metodologijom koja je donešena još 2007. i koja se uisklađuje u zavisnosti od promjena cijena zdravstvenih usluga. Dopis i kompletna statistika odnosno obrazloženje je poslato svim direktorima zdravstvenih ustanova na vrijeme još u junu mjesecu. Dakle svima smo poslali na vrijeme a direktori je trebalo da obavijeste zaposlene“, zaključio je Hrapović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com