Tužilaštvo pokrenulo postupak: Znaće se ko je i kako prevario građane - Volim Podgoricu

Tužilaštvo pokrenulo postupak: Znaće se ko je i kako prevario građane

Vrhovno državno tužilaštvo VDT pokrenulo je izviđaj kako bi se utvrdilo da li su falsifikovani potpisi građana koji su navodno tužili Elektroprivredu Crne Gore i izgubili spor. Iz kabineta Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića zvanično je saopšteno Dnevnim novinama da im je Osnovno državno tužilaštvo dostavilo spise iz tog predmeta te naglasili da je postupak trenutno u fazi izviđaja.

Prevareni građani kao glavne krivce izdvajaju advokata Nikolu Bulatovića, kojeg, kako tvrde, nikada nijesu ni vidjeli, a samim tim ni znali da ih zastupa u nekom sporu, i tadašnjeg poslanika Socijalističke narodne partije SNP Nevena Gošovića, koji je priznao da je angažovao Bulatovića.

Nakon pisanja Dnevnih novina i objavljivanja nekoliko spiskova sa ličnim podacima prevarenih građana, oglasilo se i Vrhovno državno tužilaštvo, koje će utvrditi da li su u pomenutom postupku građanima falsifikovani potpisi.

“Prema izvještaju Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, koji je dostavljen Vrhovnom državnom tužilaštvu, obavještavamo Vas da su u konkretnom slučaju u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici formirani spisi predmeta radi utvrđivanja postojanja bitnih elemenata bića krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti i krivice određenog lica. Postupak se nalazi u fazi izviđaja”, rečeno je Dnevnim novinama iz kabineta Vrhovnog državnog tužioca.

Prema saznanjima Dnevnih novina većinu predmetnih spisa Tužilašvu je predala Socijalistička narodna partija kako bi dokazala da oni nikada nijesu pokrenuli pomenuti spor, već da su pojedinci koji više nijesu u partiji direktno učestvovali i mimo znanja vrha partije sve organizovali.

Kako se sumnja, neko je mimo znanja velikog broja građana, krivotvoreći njihove potpise, pokrenuo tužbu protiv Elektroprivrede Crne Gore kako bi im se vratio novac kojim su plaćani gubici na mreži. Tužba je pokrenuta 2011. godine, a presuda je donešena u decembru 2013. Nedavno, javna izvršiteljka Maja Ajković iz Nikšića je poslala pozive za naplatu troškova, što je šokiralo većinu građana, koji su se danima javljali Dnevnim novinama, ističući u prvi plan da nijesu potpisali punomoćje advokatu Bulatoviću, kao i da ga lično nikada nijesu vidjeli.

Presudom Osnovnog suda u Nikšiću troškovi postupka koje građani moraju EPCG da plate iznose 71.830 eura, kao i da izmire troškove izvršnog postupka od 27.900 eura.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com