PODGORICA: Ronioci pretražuju Moraču - Volim Podgoricu

PODGORICA: Ronioci pretražuju Moraču

Posebna jedinica policije, SAJ i ronioci nastavili su potragu za dječakom Ognjenom Rakočevićem, pretražujući obalu i kanjonu Morače.

Ognjenov otac, Branko Rakočević, saopštio je da su u potragu krenuli od plaže Pločice kod hotela Ambasador. Ognjen je, prema riječima njegovog oca, godinama težio da dođe do plaže, jer je volio vodu. Apelovao je na ronilačku ekipu da pretraži teren od hotela Ambasador, južno prema Skadarskom jezeru.

Akciji traženja malog Ognjena pridružio se i veliki broj građana Podgorice, ali i podgorički srednjoškolci.

Podsjećamo, Ognjen je nestao rano juče.

Ranije danas, gostujući u Jutarnjem programu TVCG, Ognjenov otac, Branko apelovao je da se danas angažuju svi građani u potrazi, jer je od nestanka dječaka prošlo 24 sata.

Građani organizovano krenuli u pretragu obale Morače (Foto: rtcg.me)Građani organizovano krenuli u pretragu obale Morače (Foto: rtcg.me)

“Male su šanse, ali dok god postoji nada borićemo se”, kazao je Branko.

On je kazao da su juče dobili dvije dojave da se Ognjen nalazi na Staroj Zlatici i Duklji, ali su to bile oprečne informacije.

“Ognjen je izašao samo u donjem dijelu trenerke, a gospođe koje su se javile su rekle da je dječak koga su vidjele ima i gornji dio trenerke ili jaknu”, kazao je Branko.

On je pozvao sve građane da im javljaju samo korisne informacije, jer su, kako je objasnio, juče dobijali dosta lažnih.

Ognjenov otac građane zamolio da im javljaju samo korisne informacijeOgnjenov otac građane zamolio da im javljaju samo korisne informacije

On je saopštio da je Ognjen iz kuće izašao juče oko četiri ujutro kroz jedini nezaštićeni prozor i spustio se ulicom ka Morači.

“Plaši me samo da se nije spustio obalom do rijeke kod hotela Ambasador, jer bi to bilo fatalno“.

Dječakov otac je apelovao na policiju da angažuje ronioce.

U policiji su portalu “Volim Podgoricu” rekli da policija i obučeni spasioci rade svoj posao najbolje moguće, te da se građani mogu sami organizovati, ukoliko žele, ali upozoravaju:

– Samo molimo građane da vode računa i budu oprezni, da neko ne strada – rekli su nam u policiji.


Nova okupljanja građana će biti organizovana danas: 

  • u terminu od 15 časova na Trgu republike organizuje se potraga
  • u terminu od 17:30 časova organizuje se okupljanje kod Željezničke stanice, kako bi se i taj dio grada pretražio.

Mole se građani ukoliko ga primijete da pozovu policiju na broj 122, ili njegovu majku Vanju na broj telefona 067 265 960.

JAKO VAŽNO I MOŽE BITI OD POMOĆI: ukoliko možete, preko telefona pustite muziku iz crtanog ‘TELETABISI’ dok ste u potrazi za jedanaestogodišnjim Ognjenom!

Porodica je apelovala na građane da, ako ga primijete,  pozovu  policiju na broj 122, ili njegovu majku Vanju na broj telefona 067/265-960. Porodica moli i sve koji dječaka vide, da ga uzmu za ruku i zadrže dok po njega ne dođu oni ili policija.

Ognjenova majka Vanja Rakočević zamolila je sve Podgoričane da pogledaju oko svojih kuća i u svojim kvartovima.

– Juče i sinoć smo sve po nekoliko puta prečešljali, možda je najbolje da svako pogleda oko svoje kuće, u svom kvartu, da obrati pažnju dok ide u školu ili na posao na skrivena mjesta, napuštene kuće ili slično. Tako ćemo najbolje pretražiti cio grad. Ognjen može biti bilo gdje – kaže Vanja.

Svi oni koji ipak žele da se uključe u organizovanu potragu mogu doći danas u 15,00 časova na Trg Republike odakle će se podijeliti u grupe.

Prije toga, maturanti Mašinske škole organizovali su akciju potrage za Ognjenom, a kako su kazali, okupljanje je bilo ispred škole od 12.40 do 13.10 časova. Pozivali su  sve srednjoškolce da se priključe potrazi.

U 17 sati i 30 minuta organizuje se i okupljanje kod Željezničke stanice kako bi se pretražio taj dio grada.

Nikada Podgorica nije disala jednim dahom kao juče i sinoć. Samo jedna želja i samo jedna molitva – naći Ognjena, jedanaestogodišnjeg dječaka sa autizmom koji je nestao juče pred zoru iz porodične kuće, koja se nalazi iza podgoričke Gimnazije.

– Zaista sam zahvalna svima, mnogo ljudi je tražilo Ognjena, sve su prevrnuli po nekoliko puta, na Zlatici, u Zagoriču, Goricu, Duklju, pregledali ulaze, napuštene kuće…došli su i iz Nikšića, Cetinja, Tivta, kaže kroz suze Ognjenova majka Vanja Rakočević.

Ona dodaje da je Ognjen živo dijete, te da nema običaj da se krije.

– Ne vjerujem da se krije, čudi me da nije nekome iskočio ispred auta, prosto je nevjerovatno da ga traži cijela Podgorica i da ga niko nije našao. Ognjen je hiperaktivan, on sada može biti bilo gdje – rekla nam je Vanja.

Portalu “Volim Podgoricu” se javlja veliki broj građana sa pitanjem gdje će danas biti sledeće okupljanje, kako bi došli da pomognu u potrazi. Osim Podgoričana, javljaju se i Budvani, Kotorani, Nikšićani… i nude pomoć.

OGNJENOVA MAJKA VANJA: Ognjen može biti bilo gdje

PODGORICA: Veliki broj građana se okupio kod Gimnazije i kreću u potragu za Ognjenom

Apel Ognjenove majke: Pretražite terase i podrume, da se nije sakrio, možda se negdje zavukao da se ugrije…

PODGORICA SINOĆ NIJE SPAVALA: Ognjena tražili cijelu noć

PODGORICA: Nestao Ognjen Rakočević (11), potraga još bez rezultata

OGNJEN NIJE NA ZLATICI Važne informacije za potragu: Voli automobile i rijeku
POTRAGA ZA OGNJENOM: Okupljanje na Trgu Republike u 21,30

Ognjenov otac u video poruci: Molim sugrađane da nam pomognu da nađemo sina!

GRAĐANI I DALJE TRAŽE OGNJENA: Vjeruje se da je na Zlatici

POTRAGA JOŠ TRAJE: Građani Ognjenu puštaju MUZIKU na telefonima, Teletabise i Majstor Boba

Građani Podgorice se organizovali i traže NESTALOG Ognjena Rakočevića (11)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com