PODGORICA: Veliko okupljanje građana na trgu u 15 časova! Takođe od 17.30 časova kod Željezničke stanice - Volim Podgoricu

PODGORICA: Veliko okupljanje građana na trgu u 15 časova! Takođe od 17.30 časova kod Željezničke stanice

Potraga za jedanaestogodišnjim Ognjenom Rakočevićem još uvijek nije dala rezultate, građani se i dalje samoorganizju, idu u potragu i nude pomoć u nadi da će se dječak pronaći.

Takođe, posebna jedinica policije, SAJ i ronioci nastavili su potragu za dječakom Ognjenom Rakočevićem, pretražujući obalu i kanjon Morače.

U policiji su portalu “Volim Podgoricu” rekli da policija i obučeni spasioci rade svoj posao najbolje moguće, te da se građani mogu sami organizovati, ukoliko žele, ali upozoravaju:

– Samo molimo građane da vode računa i budu oprezni, da neko ne strada – rekli su nam u policiji.


Nova okupljanja građana će biti organizovana danas: 

  • u terminu od 15 časova na Trgu republike organizuje se potraga
  • u terminu od 17:30 časova organizuje se okupljanje kod Željezničke stanice, kako bi se i taj dio grada pretražio.

Mole se građani ukoliko ga primijete da pozovu policiju na broj 122, ili njegovu majku Vanju na broj telefona 067 265 960.

JAKO VAŽNO I MOŽE BITI OD POMOĆI: ukoliko možete, preko telefona pustite muziku iz crtanog ‘TELETABISI’ dok ste u potrazi za jedanaestogodišnjim Ognjenom!

Porodica je apelovala na građane da, ako ga primijete,  pozovu  policiju na broj 122, ili njegovu majku Vanju na broj telefona 067/265-960. Porodica moli i sve koji dječaka vide, da ga uzmu za ruku i zadrže dok po njega ne dođu oni ili policija.

Ognjenova majka Vanja Rakočević zamolila je sve Podgoričane da pogledaju oko svojih kuća i u svojim kvartovima.

– Juče i sinoć smo sve po nekoliko puta prečešljali, možda je najbolje da svako pogleda oko svoje kuće, u svom kvartu, da obrati pažnju dok ide u školu ili na posao na skrivena mjesta, napuštene kuće ili slično. Tako ćemo najbolje pretražiti cio grad. Ognjen može biti bilo gdje – kaže Vanja.

Svi oni koji ipak žele da se uključe u organizovanu potragu mogu doći danas u 15,00 časova na Trg Republike odakle će se podijeliti u grupe.

Prije toga, maturanti Mašinske škole organizovali su akciju potrage za Ognjenom, a kako su kazali, okupljanje je bilo ispred škole od 12.40 do 13.10 časova. Pozivali su  sve srednjoškolce da se priključe potrazi.

U 17 sati i 30 minuta organizuje se i okupljanje kod Željezničke stanice kako bi se pretražio taj dio grada.

Nikada Podgorica nije disala jednim dahom kao juče i sinoć. Samo jedna želja i samo jedna molitva – naći Ognjena, jedanaestogodišnjeg dječaka sa autizmom koji je nestao juče pred zoru iz porodične kuće, koja se nalazi iza podgoričke Gimnazije.

– Zaista sam zahvalna svima, mnogo ljudi je tražilo Ognjena, sve su prevrnuli po nekoliko puta, na Zlatici, u Zagoriču, Goricu, Duklju, pregledali ulaze, napuštene kuće…došli su i iz Nikšića, Cetinja, Tivta, kaže kroz suze Ognjenova majka Vanja Rakočević.

Ona dodaje da je Ognjen živo dijete, te da nema običaj da se krije.

– Ne vjerujem da se krije, čudi me da nije nekome iskočio ispred auta, prosto je nevjerovatno da ga traži cijela Podgorica i da ga niko nije našao. Ognjen je hiperaktivan, on sada može biti bilo gdje – rekla nam je Vanja.

Portalu “Volim Podgoricu” se javlja veliki broj građana sa pitanjem gdje će danas biti sledeće okupljanje, kako bi došli da pomognu u potrazi. Osim Podgoričana, javljaju se i Budvani, Kotorani, Nikšićani… i nude pomoć.

OGNJENOVA MAJKA VANJA: Ognjen može biti bilo gdje

PODGORICA: Veliki broj građana se okupio kod Gimnazije i kreću u potragu za Ognjenom

Apel Ognjenove majke: Pretražite terase i podrume, da se nije sakrio, možda se negdje zavukao da se ugrije…

PODGORICA SINOĆ NIJE SPAVALA: Ognjena tražili cijelu noć

PODGORICA: Nestao Ognjen Rakočević (11), potraga još bez rezultata

OGNJEN NIJE NA ZLATICI Važne informacije za potragu: Voli automobile i rijeku
POTRAGA ZA OGNJENOM: Okupljanje na Trgu Republike u 21,30

Ognjenov otac u video poruci: Molim sugrađane da nam pomognu da nađemo sina!

GRAĐANI I DALJE TRAŽE OGNJENA: Vjeruje se da je na Zlatici

POTRAGA JOŠ TRAJE: Građani Ognjenu puštaju MUZIKU na telefonima, Teletabise i Majstor Boba

Građani Podgorice se organizovali i traže NESTALOG Ognjena Rakočevića (11)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com