PODGORIČANKA SE PONOVO OGLASILA: Ovako izgleda ZVANIČNI CRNOGORSKI bukvar! (FOTO) - Volim Podgoricu

PODGORIČANKA SE PONOVO OGLASILA: Ovako izgleda ZVANIČNI CRNOGORSKI bukvar! (FOTO)


Nakon što su objavljene fotografije iz bukvara, odnosno priručnika čiji je sadržaj izazvao oprečna mišljenja roditelja i građana, oglasili su se iz Ministarstva provjete i rekli da  bukvar u izdanju „Naša škola pet plus“ d.o.o. Podgorica nema odobrenje Nacionalnog savjeta za obrazovanje.

„Nacionalni savjet za obrazovanje kao obaveznu literaturu je odobrio samo udžbenik i radnu svesku „Čigra slova i glasova“, kao i udžbenik „Kako to može“ koji se koriste za sticanje znanja iz Crnogorskog jezika i književnosti. Nijedan drugi udžbenik, niti bukvar nije odobren ni preporučen kao dodatna literatura od strane Nacionalnog  savjeta za obrazovanje“, kažu iz Ministarstva prosvjete.

Crnogorski bukvar-pokušaj vulgarnog štelovanja jezika

BUKVAR NEMA SAGLASNOST NADLEŽNIH INSTITUCIJA

Međutim, Podgoričanka Bojana Jokić, nakon čijeg  apela je i  prvi put došlo do polemike, oglasila se još jednom.

Naime, ona je na svom Fejsbuk profilu postavila slike iz zvaničnog crnogorskog bukvara, koji ima odobrenje Nacionalnog savjeta za obrazovanje.

PODGORIČANKA ZAPREPAŠĆENA: Danas smo dobili BUKVAR, bukvalno mi se PLAČE! (FOTO)

REGION SE SPRDA SA CRNOGORSKIM BUKVAROM: Ali ima nešto još GORE, i zaista je za PLAKANJE

Post Podgoričanke prenosimo u cjelosti:

“Evo, ovo je zvaničan udžbenik za drugi razred osnovne škole- “Čigra slova i glasova”. Koristi se periferna leksika koja ne može služiti kao primjer, jotuju se hrvatsko-srpski internacionacionalizmi…

E sad samo još ovo: Sram vas bilo roditelji sto ovo godinama dozvoljavate, sram vas bilo intelektulci što ćutite, a po najviše sram da bude stručnjake koji se ne oglašavaju!

Vjerujem da ste svi vi završili sa školovanjem, nekima čak i djeca, neki nemaju djecu pa mislie da ih se ne tiče – tiče vas se i te kako.

SRAM VAS BILO ŠTO MISLITE DA VAS SE NE TIČE”

 

https://www.facebook.com/bojanajokic.djuric/posts/1778988732362068

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com