PODGORICA: “VII Antico Bazar” u Bazaru - Volim Podgoricu

PODGORICA: “VII Antico Bazar” u Bazaru

Tržni centar Bazar u saradnji sa Crnogorskim udruženjem kolekcionara, organizovao sajam antikviteta i kolekcionarstva „VII Antico Bazar“ koji je počeo u petak, 17. marta u 8h.

Izložba starina, umjetničkih predmeta i predmeta kolekcionarstva, je naišla na pozitivne komentare posjetilaca. Na sajmu su se predstavili kolekcionari iz Crne Gore. Svi zainteresovani posjetioci imaju priliku da razgledaju, ali i da nabave razne eksponate i predmete iz tradicionalnih oblasti kolekcionarstva – filatelije (poštanske marke i poštanska istorija…), faleristike (ordenje, značke i vojne oznake…), numizmatike (metalni i papirni novac van opticaja, kao i stari vrijednosni papiri…), starog oružja (bodeži, bajoneti, sablje, kubure, kremenjače…)…

Na sajmu “VII Antico Bazar” se takođe mogu vidjeti i stari satovi, nakit, knjige, antikvarni i stilski namještaj, umjetničke slike i grafike, antikvarno posuđe i predmeti od srebra, keramike, porcelana i kristala i još mnogo drugih starinskih i unikatnih predmeta.

Sajam je odlična prilika da se ljudi edukuju i razmjene iskustva o ovom hobiju, ali i da upoznaju značaj ove manifestacije u stvaranju privatnih kolekcija predmeta iz naše istorije. Na taj način ova i slične manifestacije, između ostalog, pomažu očuvanju  kulturnog i umjetničkog blaga naše zemlje.

Sajam će biti otvoren do nedjelje, 19. marta, do 20h.

1 komentar

  1. All other webmasters should take note: this is what awesome articles look like! I cannot wait to read more of your work! Not only is it engaging, but it is also well-written. If you would reply with a link to your Facebook, I would be extremely grateful!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com