UKUSI MOGA KRAJA: Domaći proizvodi u IDEI - Volim Podgoricu

UKUSI MOGA KRAJA: Domaći proizvodi u IDEI

IDEA je pokrenula novu liniju domaćih proizvoda „Ukusi kraja moga“ u saradnji sa crnogorskim proizvođačima. U želji da podstakne domaću proizvodnju i pomogne razvoj crnogorske privrede, IDEA je izdvojila 24 visokokvalitetna zdrava proizvoda, bez vještačkih boja i aroma, spremljenih po tradicionalnoj recepturi.

U kampanji učestvuje 11 domaćih proizvođača sa sjevera, primorja i iz centralnog dijela Crne Gore. Među njima su: Franca, Martex, RM Komerc Pljevlja, Oliprom Bar, Food M, Vinarija Pajović, Uniprom, Mrvica d.o.o., Dragica Mirjačić  Nikšić, Ahileas d.o.o Golubovci i Basari d.o.o.

„Kroz podršku domaćim proizvođačima želimo da pomognemo i osnažimo crnogorsku privredu, a novom linijom domaćih proizvoda “Ukusi kraja moga” nastavljamo tu uspješnu priču. Naža želja je da njegujemo tradiciju i domaće recepte, te da uz saradnju sa lokalnim proizvođačima pospješimo domaću proizvodnju,“ saopšteno je iz IDEE povodom početka kampanje.

Poseban akcenat stavljen je na tradicionalnu pripremu proizvoda, na osnovu recepata koji se generacijama prenose sa koljena na koljeno. U okviru kampanje „Ukusi kraja moga“, IDEA  nudi domaću pršutu, pečenicu, suvi vrat, čajnu, pljevaljski sir, marinirani krap, barsko maslinovo ulje, crmničko bijelo i crno vino, hljeb ispod sača, domaće vanilice, tulumbe, baklave i jedinstveni sok od drenjina.

Za potrebe kampanje, snimljen je spot, koji na najbolji način opisuje našu zemlju, vrijednosti i ljepotu. Pjesmu izvode prepoznati crnogorski vokali klapa Alata, Nikola iz grupe Perper, Knez i Danijel Alibabić. Tekst pjesme:

Sa Lovćena i planina, krilima do mora Jadranskog,

Sa sjevera i dolina, Moračom do blaga Skadarskog,

Tu gdje majska sviće zora, gdje je svako svoj do svoga,

Ukusi su kraja moga.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com