DRAMATIČNO U VRANJINI Poplavljene kuće, mještani očajni: Stradaćemo, a nemamo gdje! (VIDEO) - Volim Podgoricu

DRAMATIČNO U VRANJINI Poplavljene kuće, mještani očajni: Stradaćemo, a nemamo gdje! (VIDEO)

Vodostaj Rijeke Crnojevića nastavlja da raste usljed obilnih padavina i voda već ulazi u kuće koje se nalaze u blizini šetališta, Kritično je i u Virpazaru i Donjim Murićima.

“Ovo je treći put u zadnjih pet šest godina. Iselili smo 5. marta sa unučadima na gornji sprat. Ovo nije jedina tragedija, već su nam podzemne vode ušle u gornji sprat kuće. Ne znam što se dešava. Mislili smo normalno i mirno živjeti, ali ne ide. Ili vremenske nepogode ili neka muka se dešava sa ovim selom kompletnim. A prvo i osnovno, mi živimo od ovoga jezera. Nemamo pomoći od nikog. Kompletan ovaj dio kuća koje vidite će stradati totalno.Nemamo gdje da se selimo”, izjavio je mještanin Nikola Vulićević za Infobiro.

Vremenske neprilike nijesu jedini problem.

“Problem su i fekalije- imamo kanalizacioni čvor ovdje, niko nije pokušao da dođe da nam da osnovne stvari da zaštitimo familiju od gadluka. Ovaj dio gore je uništen totalno, živim sa porodicom i unucima u dvije prostorije. Šta će se desiti sa nama i ostatkom sela? Zatvoreni smo između ova dva brda i to nam je sve u životu. Iako smo pod zaštitom UNESCO-a, niko o nama ne vodi računa kao da ne postojimo na ovoj planeti”, rekao je Vulićević.

Foto screenshot

U Virpazaru za sada voda nije poplavila objekte, ali ako nastavi da raste nivo Skadarskog jezera polave su neminovne. Ukoliko bude neophodno ugroženo stanovništvo biće evakuisano u apartmane Vatrogasne jedinice u Baru.

Kritično je i u Donjim Murićima. Voda prodire u turistički kompleks i izletište u Donjim Murićima. Prema riječima vlasnika tog objekta Hasana Muratovića nivo vode u Skadarskom jezeru porastao za dva i po metra.

“Ako nivo jezera naraste za još 20 cm što će se sigurno desiti, voda će ući u prostorije. Ispod terase već ulazi voda, a vrlo vjerovatno da će preplaviti i prilazni put. Ne smijemo ni razmišljati šta će se desiti ako dođe do pucanja brane na Drimu u Albaniji. Mislim da će nas zadesiti teže stanje od katastrofalnih poplava iz 2010.godine”, kazao je Muratović.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com