PAVLOVIĆ: Znam da je Bečiću neugodno, ali moj sin mu nije kriv - Volim Podgoricu

PAVLOVIĆ: Znam da je Bečiću neugodno, ali moj sin mu nije kriv

Potpredsjednik Pokreta za Promjene i poslanik Demokratskog fronta Koča Pavlović poziva autore potpuno neutemeljenog saopštenja Demokratske Crne Gore, da se manu pokušaja svađanja čitave svoje partije sa najjačim opozicionim subjektom DF-om.

Demokratska Crna Gora je saopštila da je tvrdnja izvršnog direktora nevladinog udruženja Centar za akademski integritet Mitra Đukanovića da je lider te partije Aleksa Bečić plagirao svoj rad podmetačina i “traljavo izvedena akcija dijela DF-a i DPS-a”.

ĐUKANOVIĆ: Bečić prepisao 50 od 113 kucanih strana?

OGLASILE SE DEMOKRATE: Evo šta su rekli o tvrdnji da je magistarski rad plagijat!

Đukanović: Neka Bečić kaže je li plagirao magistarski

Pavlović smatra da je pitanje “Da li je magistarska teza Bečića plagijat?”, pitanje za Bečića lično, a ne za ostatak rukovodstva, aktiviste i glasače Demokrata.

-Pozivam autore potpuno neutemeljenog saopštenja Demokratske Crne Gore, u kome su iznijete uvrede na račun DF-a i na moj račun, da se manu pokušaja svađanja čitave svoje partije sa najjačim opozicionim subjektom DF-om. Mi nijesmo partner za bilo kakvu unutaropozicionu svađu, već naprotiv – DF poziva na najšire opoziciono udruživanje, ne bi li ovog povampirenog diktatora i njegovu kriminalnu grupu poslali tamo gdje oni pripadaju, rekao je Pavlović.

Pavlović ističe da ljudski razumije krajnje neugodnu situaciju u kojoj se našao lider Demorklata, nakon objavljivanja “prilično uvjerljivih dokaza o plagiranju njegovog magistarskog rada”.

-Smatram da je javni interes da on to odmah raščisti, da jasno i glasno potvrdi li odbaci ta sumnjičenja, i da tako pomogne svima u opoziciji u ovom veoma osjetljivom trenutku. Naravno, ako se na kraju i pokaže da magistarski rad Bečića jeste rezultat intelektualne krađe, ja i DF nećemo nikada, niti nam to pada na pamet, da tu krađu i samog Bečića uporedimo ili izjednačimo sa opštom poharom kojoj je izložena Crna Gora i sa apostolima te bezprizorne pljačke koji čuče u redovima DPS-a. A posebno nam ne pada na pamet da ovu zaista neprijatnu situaciju, u kojoj se našao Bečić lično, ne bilo koji način vezujemo za političke odluke, ili za odnose čitavih naših partija/koalicija, DF-a i Demokratske Crne Gore, dodao je Pavlović.

Demokrate tvrde i da je u izradi prezentacije, kako kažu, lažnog istraživanja predstavljenog na današnjoj press konferenciji učestvovao i sin Koče Pavovića, Feđa Pavlović.

-Kao otac, moram reći da ja ne kontrolišem razmišljanje i djelovanje moga 25-ogodišnjeg sina. I ja sam vrlo ponosan na to. Moj sin je odrastao, obrazovan i pametan mladi čovjek, koji se već duže vremena bavi problemom plagijata, jer je studirao u inostranstvu i dobro poznaje tu materiju. I baš kao što je svojevremeno sarađivao sa novinarom Darkom Ivanovićem oko plagijata ministarke Sanje Vlahović, baš tako je i nedavno pomagao mladim ljudima iz Centra za akademski integritet, zaključio je Pavlović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com