Home / NOVOSTI / Hronika / PREMINULO NOVOROĐENČE: Nije izdržalo put do Kliničkog centra

PREMINULO NOVOROĐENČE: Nije izdržalo put do Kliničkog centra

Na putu iz Berana ka Kliničkom centru u Podgorici, juče je u ambulantnim kolima preminulo tek rođeno dijete, potvrdio je Dnevnim novinama direktor Opšte bolnice Berane dr Budimir Dabetić.

Kako je kazao, beba je rođena carskim rezom, bila je lošeg opšteg stanja, te je upućena na neonatologiju u Kliničkom centru Crne Gore.

“Dijete je upućeno prema Podgorici u pratnji anesteziologa i pedijatra. Nažalost, uslijed lošeg stanja došlo je do smrti na ulazu u Kolašin. Dijete je odvezeno u prvu ustanovu. Slučaj je poznat policiji i Tužilaštvu. Izjavu su dali svi koji su bili tu i koji su radili na porođaju. Uz svu medicinsku dokumentaciju dijete je poslato na obdukciju”, kazao je Dabetić.

UMRLO TROGODIŠNJE DIJETE: Skoro tri sedmice bilo pod temperaturom

Uzrok smrti još nije poznat, a Viši državni tužilac u Bijelom Polju Hasan Lukač je DN kazao da je naložio obdukciju dječaka, a zbog ovog slučaja je pokrenut i postupak.

Potresna poruka majke čije se dijete BORI ZA ŽIVOT: “Moje je srce SLOMLJENO”

“Upoznati smo o smrti bebe. Predmet je formiran, naloženo je da se izvrši obdukcija i čeka se obdukcioni nalaz. Kada se utvrdi uzrok smrti odredićemo dalji tok istrage”, kazao je Lukač.

Dnevne novine

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *