PODGORICA: Počeo sedmi protest “Odupri se – 97.000” - Volim Podgoricu

PODGORICA: Počeo sedmi protest “Odupri se – 97.000”

Sedmi protest pod sloganom “Odupri se – 97.000”  počeo je u 18 sati na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Na večerašnjem protestu, kako je najavljeno iz pokreta “Odupri se”, predstavnici parlamentrne opozicije će na bini potpisati Sporazum o budućnosti.

“To je važan korak ka jedinstvu i solidarnosti svih elemenata u društvu”, naveli su iz pokreta “Odupri se”.

Iz Organizacionog odbora su podsjetili da su tokom cijele sedmice, organizovane nenasilne akcije kako od pokreta “Odupri se”, tako i od strane drugih organizacija i pojedinaca.

“Otpočeli smo opkoljavanje institucija, sigurni da će uskoro njihovi zaposleni moći da obavljaju svoj posao profesionalno i bez pritisaka. Samo na ovaj način možemo da izvršimo pritisak na sistem, omogućimo promjene i ostvarimo slobodu izbora na civilizovan način”, naveli su u saopštenju.

Iako su u jednom od intervjua najavljeni marševi solidarnosti prema glavnom gradu, ta akcija, kako se navodi, “neće biti održana ove subote, ali radimo na stvaranju uslova za marševe”.

Promijenjena ruta

Iz pokreta “Odupri se” su saopštili da je promijenjena ruta protestne šetnje.

Protestna šetnja će nakon govora krenuti Ulicom slobode prema zgradi VDT-a, zatim Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog pored zgrade Skupštine i preko mosta Blaža Jovanovića, potom Bulevarom Jovana Tomaševića, preko mosta Milenijum i Bulevarom Ivana Crnojevića nazad na Trg nezavisnosti.

“Sedmi protest, kao i svi prethodni treba da protekne mirno, dostojanstveno i nenasilno. Pozivamo vas da brinete o onima koji stoje ili šetaju pored vas, da ih štitite i čuvate njihovo dostojanstvo”, naveli su iz pokreta “Odupri se”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com