ZVEZDA JE ŠAMPION: Crveno-beli promašili penal i igrali sa desetoricom, džoker Pavkov golom riješio pitanje prvaka! (FOTO) - Volim Podgoricu

ZVEZDA JE ŠAMPION: Crveno-beli promašili penal i igrali sa desetoricom, džoker Pavkov golom riješio pitanje prvaka! (FOTO)

Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su Mladost iz Lučana u meču 35. kola Superlige i tom pobjedom ovjerili titulu prvaka Srbije. Oni su dva kola pred kraj ostali na nedostižnoj prednosti u odnosu na Radnički iz Niša.

Jedini strelac za Zvezdu bio je Milan Pavkov koji je u 82. minutu rIJešio pitanje pobJednika, iako su crveno-beli u tom trenutku imali igrača manje zbog isključenja Marka Gobeljića.

Zvezda je uspjela da odbrani titulu prvi put od sezone 2005/2006, odnosno 2006/2007. Prvo poluvrijeme počelo je vrlo dosadnim fudbalom koji se malo ubrzava negde od desetog minuta.

Promašen penal Bena, Foto: Marko Jovanović

U redovima Zvezde je jedino Ben djelovao raspoloženo da se nadigrava pa je u desetom minutu lepo propustio loptu za Joveljića, koji je startovao kao jedini špic.

Mladi napadač je uštopovan pred golom Rosića, ali je ta akcija Zvezde nagovijestila zanimljiviji nastavak meča. Prva poluprilika pala je u 21. minutu kada je Gobeljić šutirao sa distance, a Vujadin Savić probao petom da skrene loptu ka golu.

Samo dva minuta kasnije najbolju šansu u prvom dijelu promašuje Bojić. Primio je loptu od Bojovića kroz štoperski tandem Zvezde, ostao sam kao duh ispred Milana Borjana, ali je sa desetak metara šutirao pored lijeve stative.

Gobeljić nezadovoljan posle crvenog kartona, Foto: Marko Jovanović

Isti akter bio je loš realizator akcije po isteku pola sata igre. Dobio je upotrebljiv centaršut po zemlji sa lijevog krila, opet bio sam pred Borjanom i šutirao je iskosa u bliži ugao, pa je kanadski internacionalac odbranio.

Mladost je izvela korner, lopta je u jednom trenutku doletjela do Šatare koji se nije snašao i šutirao je preko gola.

Zvezda nije mnogo pokazala u prvom dijelu izuzev nekoliko šuteva sa distance pa joj je odgovaralo to što je poslednjih sedam, osam minuta prošlo u nešto mirnijem tempu da bi mogla da se konsoliduje pred nastavak utakmice.

Drugo poluvrijeme nije obilovalo prilikama, ali jeste sa nekoliko situacija koje su mogle da odvedu vodu na svačiju vodenicu. Vukanović je propustio prvu šansu za Zvezdu u nastavku kada je u 53. minutu presreo udarac Bena i poslao ga pored gola.

Velika šansa za Rodića, Foto: Marko Jovanović

Golman Rosić se istakao u 61. minutu kada je Rodić dobro skočio posle centaršuta Marina, a Rosić odlično spasao gol.

Milojević je u tim trenucima vidio da mu treba svježa krv u napadu, uveo je Ivanića i Pavkova umjesto Vukanovića i Joveljića i Pavkovu nije trebalo mnogo da napravi razliku.

Dobro se namjestio na skok u 66. minutu, Šatara mu je naskočio na leđa, a sudija Dragan Čolović je to procijenio kao penal. Ben je namjestio loptu na kreč i Rosić mu je odbranio!

Veliki promašaj Bojića u prvom poluvremenu, Foto: Marko Jovanović

Već u 68. minutu situacija se potpuno okreće u korist Mladosti. Gobeljić je ispred kaznenog prostora gostiju pao posle jednog duela, sudija mu je dao žuti karton i pošto je to bio drugi, isključio ga je.

Zvezda je nastavila da napada i sa desetoricom i to joj se isplatilo u 82. minutu. Jovančić je kroz sredinu poslao po zemlji loptu na bok za Gajića, bek je istrčao i vratio u sredinu za Pavkova, a stameni napadač iz Begeča je sa daljine penala pogodio mrežu za veliko slavlje na tribinama stadiona Rajka Mitića.

Crveno-beli su trijumfom na svom stadionu došli do 54. boda u prvenstvu, što niški Radnički nije mogao da sustigne. Nišlije su na svom stadionu remizirale sa Vojvodinom bez golova pa su ostali na 46 bodova pred poslednja dva kola prvenstva.

Sastavi ekipa:

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Babić, Savić, Rodić, Gobeljić – Jovančić, Jovičić – Vukanović, Marin, Ben – Joveljić. Trener: Vladan Milojević

Mladost (4-2-3-1): Rosić – Milošević, Šatara, Jovanović, Leković – Andrić, Pejović – L. Jovanović, Radivojević, Bojić – Bojović. Trener: Nenad Milovanović

 

Telegraf

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com