Home / ŽIVOT + / Showbiz / BOJAN TOMOVIĆ DONIO TEŠKU ODLUKU: Ne želim da imam djecu da im ne bih prenio BOLEST, neću da PATE KAO JA! 

BOJAN TOMOVIĆ DONIO TEŠKU ODLUKU: Ne želim da imam djecu da im ne bih prenio BOLEST, neću da PATE KAO JA! 

Nedjeljama već Bojan Tomović jedna je od glavnih tema širom regiona pošto je priznao da boluje od bipolarnog poremećaja, a sada je opet uspio da šokira javnost svojom odlukom da nikad neće imati djecu.

Nekad vrlo popularan pjevač već duže vrijeme nije aktuelan na muzičkoj sceni, i pored toga što je nekoliko puta pokušavao da se vrati svom poslu. Tek nedavno saznali smo da boluje od psihičkog poremećaja, hronične mentalne bolesti, poznate i pod nazivima manična depresija ili poremećaj raspoloženja. On se sada ponovo oglasio i saopštio da ne želi da se ostvari kao roditelj jer je njegova bolest nasledna.

– Sad me, zaboga, cijela familija i okolina osuđuju što sam donio odluku da neću da imam djecu. Pa to je moje pravo. Možda i ne mogu da ih imam, a i da mogu, neću, jer je bipolarni poremećaj često nasljedan i ne bih podnio da moje dijete pati i prolazi isto što i ja. Smatram da uz ovoliko ljekova koje moram da pijem godinama, ako ne i do kraja života, ne bih bio u stanju da budem odgovoran i dobar otac, kao što nisam mogao da budem ni dobar ni odgovoran muž, zato smo se supruga i ja i rastali nakon više od 13 godina braka – rekao je on i dodao da bi volio da njegovu odluku poštuju najbliži rođaci.

 

FOTO: PRINTSCREEN

– Svaka čast na hrabrosti ljudima koji imaju mentalne bolesti, a ipak rizikuju i ostvare se kao roditelji, ali to je njihova odluka, kao što je moja odluka da me, nažalost, niko nikad ne nazove “tata”. Ali imam ja tonu ljubavi za djecu moje braće i sestara. A možda sam ja zapravo samo sebično đubre, tzv. umjetnička duša koja živi u nekom svom svijetu i dovoljna je sama sebi, ili toliko volim svoju slobodu, svoju samoću i sav svoj bol, koji ne želim da delim sa drugima, a posebno ne s djecom. Za djecu su radost i sreća, a ne bol, stresovi, nezdrave euforije i stalne depresije, koje bih im ja, ovako bipolaran, nažalost, redovno priređivao – izjavio je Tomović, koji već neko vrijeme živi u Crnoj Gori.

Veoma česta bolest
Žan-Klod i Ketrin Zita su bipolarci, a bila je i Merilin Monro

Od bipolarnog poremećaja pati dosta ljudi širom svijeta, s obzirom na to da je u pitanju veoma rasprostranjena bolest. Među njima je i dosta slavnih ličnosti koje su otvoreno govorile o tome, želeći da skrenu pažnju javnosti na taj problem. Ketrin Zita Džouns, Žan-Klod van Dam, Linda Hamilton, Demi Lovato i još dosta njih poslednjih godina izazvali su šok javnosti kad su doneli odluku da pričaju o svojoj bolesti.

Kurir.rs

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com