ĐUKANOVIĆ VEĆ POTROŠIO GODIŠNJI BUDŽET ZA PUTOVANJA: Vlada mu odobrila još 80.000 eura - Volim Podgoricu

ĐUKANOVIĆ VEĆ POTROŠIO GODIŠNJI BUDŽET ZA PUTOVANJA: Vlada mu odobrila još 80.000 eura

Vlada je na jučerašnjoj sjednici odobrila da se 80 hiljada eura iz budžetske rezerve preusmjeri na stavku službena putovanja predsjednika Crne Gore. To je od Vlade tražio kabinet šefa crnogorske države Mila Đukanovića. Saglasnost je dalo i Ministarstvo finansija.

Kako je navedeno u obrazloženju, Đukanovićev tim je već potrošio čitavu sumu za službena putovanja koja je budžetom bila predviđena za cijelu godinu. Dodatni iznos novca mu je potreban za pokrivanje troškova delegacije koju će predvoditi na jesenjem zasjedanju Ujedinjenih nacija u Sjedinjenim Američkim Državama i Japanu, kao i za ostale inostrane aktivnosti.

Đukanović je i tokom ranijih mandata na najvišim državnim funkcijama bio poznat po bahatom ponašanju i trošenju na luksuzna putovanja.

Dodatna izdvajanja za službena putovanja predsjednika države prokomentarisao je portparol Demokratske Crne Gore Nikola Rovčanin.

– Ne treba zaboraviti da je, zahvaljujući DPS-u, Crna Gora kao opljačkana kuća. Otuda je sasvim logično da lopovi žele da se priča o zavjesama na toj kući, a ne o bravi na vratima. Zato smo mi i upornim bojkotom i istrajnom politikom doveli do poništenja plana Branimira Gvozdenovića o dogradnji izbornih propisa i nametnuli Briselski plan, koji predviđa izgradnju suštinskih i djelotvornih mehanizama za eliminisanje izborne krađe u režiji DPS-a. Dakle, fantom birači, flomasteri, partijska zapošljavanja, medijski monopol, zloupotrebe državnih resursa i druge manipulacije moraju biti prošlost da bi građani Crne Gore imali budućnost sa vlašću izabranom slobodnom voljom njenih građana – istakao je Rovčanin.

Skupština Crne Gore usvojila je ranije zakon o predsjedniku Crne Gore kojim je predviđeno i da on poslije prestanka funkcije ima pravo na počasni naziv, naknadu zarade i da koristi službeni automobil sa vozačem. Zakonom je predviđeno da će predsjednik države po prestanku funkcije moći da koristi i kancelariju i da zaposli po jednog savjetnika i administrativnog radnika najduže pet godina

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com