I PAPRIKA “PAPRENA”: Isplati li se praviti ZIMNICU sa ovakvim cijenama?! - Volim Podgoricu

I PAPRIKA “PAPRENA”: Isplati li se praviti ZIMNICU sa ovakvim cijenama?!

Da kreću pripreme za zimnice, najbolje se osjeti na zelenim pijacama. Tako su prethodnih dana na Kamionoj pijaci prodavci najviše nudili povrće i to paprike i paradajz. Prodavac Svetlana Stajović kazala je za Dan da je ponuda povrća raznovrsna, a da su cijene na nivou prošlonedeljnih.

– Domaćice najviše kupuju papriku za spremanje ajvara. Prodaja je najbolja vikendom a pozivam kupce da posjete pijacu jer su proizvodi uglavnom sa domaćeg tržišta – navodi Stajović.

Kupac Ruždija Taljanović kaže da je došao da kupi povrće za zimnicu u skladu sa mogućnostima.

– Došao sam sa suprugom da ponešto kupimo za zimnicu, da vidimo kakve su cijene. Primijetio sam da je džak parike babure skuplji za pedeset centi ovdje nego na pijaci u Gintašu. Zima je duga, za zimnicu se mora pripremiti u skladu sa primanjima – navodi Taljanović.

Crvena paprika šilja se mogla pazariti od 0,80 do euro, kilogram babure je od 0,35 do 0,80 zavisno od kvaliteta, paprika somborka je prodavana od euro do dva po kilogramu, džak paprike babure od četiri kilograma je dva.

Džak šargarepe od pet kilograma je tri eura. Za kilogram ljute paprike potrebno je izdvojiti dva i po eura, domaći bijeli luk se mogao kupiti od tri i po do pet eura.

Tikvica se može pazariti za četrdeset centi po kilogramu, a gajba tikvica od 10 kilograma je tri eura. Gajba paradajza od deset kilograma je od četiri do šest eura, dok je karfiol euro.

Kilogram kornišona je 0,80 eura, krastavac i kupus se mogu kupiti za 0,30 eura,za gajbu patlidžana od deset kilograma potrebno je izdvojiti pet eura, krompir se mogao kupiti za četrdeset centi po kilogramu.

Luk crni je od 0,50 do 0,70, dok je crmnički luk od 0,80 do euro. Raštan je prodavan za 0,80 eura. Salata se može kupiti za euro, blitva je dva, dok je boranija od 1,20 do euro i po po kilogramu.

Kilogram pasulja se mogao kupiti za dva eura po kilogramu.

Mandarina je prodavana za 1,80, drenjina se mogla pazariti za euro po kilogramu, dok je kilogram lubenice 0,30, a pipuna 0,35 eura. Kilogram banana i šljiva je 0,80 eura, za kilogram bijelog grožđa potrebno je izdvojiti od 0,50 do 0,70 eura, dok je niz suvih smokava dva eura.

dan.co.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com