GRAĐANIMA NEJASNA “KORONA GEOGRAFIJA”: Može iz PG u CT, može iz HN u CT, može li onda iz HN u PG? - Volim Podgoricu

GRAĐANIMA NEJASNA “KORONA GEOGRAFIJA”: Može iz PG u CT, može iz HN u CT, može li onda iz HN u PG?

Burne reakcije građana na društvenim mrežama, sa dosta ironičnog humora, ispratile su objavljivanje novih pravila kretanja između crnogorskih gradova, koji su podijeljeni u tri regiona.

Od ponedjeljka, 11. maja, dozvoljen je saobraćaj privatnim vozilima i javni međugradski prevoz putnika unutar tri regiona, koji su, prema instrukcijama NKT, podijeljeni na Primorski, Centralni i Sjeverni.

Tako će u Primorskom regionu prevoz biti dozvoljen između Herceg Novog, Kotora, Tivta Budve, Bara i Ulcinja, zajedno sa Cetinjem.

U Centralnom regionu dozvoljen je prevoz između Podgorice Danilovgrada, Tuzi, Cetinja, Nikšića, Šavnika i Plužina.

U Sjevernom regionu saobraćaj ličnim vozilima i javni međugradski prevoz putnika dozvoljen je između Pljevlja, Žabljaka, Bijelog Polja, Berana, Mojkovca, Kolašina, Plava, Rožaja, Andrijevice, Petnjice i Gusinja.

Crnogorski građani su, odmah po objavljivanjunovih mjera, pažljivo analizirali i zaključili da donosioci nisu “bili nabolji sa geografijom”, ali i da su Cetinjani dobili najveći ” raspon” kretanja.

“Ako se može iz Herceg Novog do Cetinja, a iz Cetinja u Podgoricu, znači li to da mogu ja iz Novoga do Podgorice, a da mi presjedanje bude u Cetinje? Vrti mi se u glavi…”, napisao je jedan Novljanin.

Drugi dodaje da mu nije jasno zbog čega se može putovati iz Cetinja u Plužine, a ne može iz Podgorice u Bar, koje su granične opštine.

Jedna korisnica FB je pital može li iz Pogorice na primorje.

“Možeš samo do Cetinja, poslije paraglajderom do Budve”, bio je odgovor.

Jedna od tema za raspravu je mjera koja omogućava autobuski prevoz, i dozvoljava i sjedjenje putnika na susjednim sjedištima, a i dalje ne dozvoljava više od dvije osobe u privatnom automobilu, ukoliko se ne radi o porodici.

“Može 50 u autobusu, a ne može troje u autu??? Ko je ovdje lud?”

“Ovako nešto je mogao smisliti samo neko ko živi od debele plate i nikad nije zaradio cent kao privatnik”, jedan je od komentara.

NE PROPUSTITE:

USLOVI MEĐUGRADSKOG PREVOZA: Nema stajanja u autobusu, u auto može cijela porodica

BEGIĆ: Vjernici pod određenim uslovima će uskoro moći u vjerske objekte (UŽIVO)

KORONA TEST OBAVEZNA STAVKA ZA BUDUĆA PUTOVANJA: Evo koliko će koštati testovi i šta je ZDRAVSTVENI PASOŠ

 

V.M.

 

 

 

1 komentar

  1. firma koja posjeduje medjugracke autobuse ,jedan autobus od h.novog do cetinja pa ih ceka da presijedaju u drugi autobus iste firme za podgoricu. a putnici koi bi da odu sa sjevera do podgorice mogu samo do kolasina i tu im je kraj medjugracke voznje .a sta dalje iz kolasina ili nazad ili pjeske dalje prema podgorici. a kako ce radnici sa sievera u podgoricu na posao ili na primorje ,po vaseme nikako nemoraju ni radit nek srkavaju na sjever. presmijesno i zalosno.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com