BEZ OVOG PAPIRA NE MOŽETE PREĆI GRANICU: Testa i izolacije više nema, ovaj DOKUMENT dobijate na ulasku u Srbiju (FOTO) - Volim Podgoricu

BEZ OVOG PAPIRA NE MOŽETE PREĆI GRANICU: Testa i izolacije više nema, ovaj DOKUMENT dobijate na ulasku u Srbiju (FOTO)

Za ulazak u Srbiju od danas za državljane Srbije, ali ni za građane drugih država više nije potrebno da imaju negativan test na korona virus niti posebnu dozvolu, a na granici svi dobijaju zdravstveno upozorenje.

FOTO: KURIR RS

Vlada je na jučerašnjoj sjednici odlučila i da više ne postoji ni mjera upućivanja u samoizolaciju pri dolasku u Srbiju. Krizni štab je to preporučio Vladi Srbije prije dva dana, a na osnovu analize trenutne epidemiološke situacije.

FOTO: KURIR.RS

Svim osobama koje su ušle na teritoriju Srbije od jutros uručena su zdravstvena upozorenja u kojima se navodi da ulaze na teritoriju na kojoj virus još uvijek cirkuliše, kao i načini prevencije infekcije.

U upozorenju se navodi da je namjenjeno građanima koji dolaze sa područja u kojima ima slučajeva infekcije.

– U narednih 14 dana smanjite kontakte sa drugim osobama u domaćinstvu, raadnom mjestu ili javnim mjestima. Ako osjetite simptome organa za disanje odmah stavite masku preko usta i nosa, pojačajte higijenu ruku, izbjegavajte kontakte sa drugim osobama, koristite maramice kad kijate ili kašljete i pozovite telefonom epdidemiologa zavoda za javno zdravlje nadležno za područje na kome boravite – navodi se u zdravstvenom upozorenju.

Svi putnici dobili su i spisak ustanova sa adresama i brojevima telefona na koje mogu da se jave ako osjete bilo kakave simptome koronavirusa.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com