SRPSKI KONTRAUDAR NA ODLUKU CRNE GORE: Zabranjeno slijetanje avionima “Montenegro erlajnsa” - Volim Podgoricu

SRPSKI KONTRAUDAR NA ODLUKU CRNE GORE: Zabranjeno slijetanje avionima “Montenegro erlajnsa”

Direktorat civilnog vazduhoplovstva je na osnovu reciprociteta donio meru kojom se zabranjuje slijetanje aviona “Montenegro erlajnsa” na beogradaki aerodorom “Nikola Tesla”, prenose mediji u Srbiji.

Prethodno je Vlada Crne Gore donijela odluku o otvaranju granica svoje zemlje za čak devet država među kojima nema Srbije, saznaje nezvanično “Blic”.

U obrazloženju ove odluke, stoji da, kako je navedena mjera i dalje na snazi, državljanima Srbije je onemogućen ulazak u Crnu Goru.

“Nasuprot tome, u skladu sa Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID – 19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću uklonjena su ograničenja za ulazak stranih državljana, uključujući i državljane Crne Gore, u Republiku Srbiju. Imajući navedeno u vidu, princip reciprociteta u kretanju putnika između dvije države je ozbiljno narušen, što neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz člana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio – prevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avio-prevoza sa Republikom Srbijom, i to na štetu avio- prevoziolaca registrovanih u Republici Srbiji”, navodi se obrazloženju.

Na beogradski aerodrom je, kako piše “Blic”, sleteo jedan avion “Montenegro erlajnsa” sa 115 crnogorakih studenata. Kako odluka Direktorata važi od sjutra, studenti će moći da ostanu u Srbiji.

NE PROPUSTITE

LOGIKA CG VLADE ZA SPAS SEZONE: Rampa za Srbiju i RS, uzdaju se u Jermeniju, Kazahstan i Rusiju

TVITER KLJUČA: Tviteraši odgovaraju Vladi CG: “Koju drogu uzimate? Pecaćete ribu na kraju sezone” (FOTO)

CG GRANICE OSTAJU ZATVORENE ZA SRBIJU I RS: Brnabić najavila KONTRAMJERE i pozvala građane da ne idu gdje NISU DOBRODOŠLI

DAČIĆ O ODLUCI CRNE GORE: Crnogorska vlast jasno poručila Ne trebaju nam turisti iz Srbije

DODIK O ODLUCI CG VLADE: Zatvaranje granica za Srbe govori o panici vlasti

 

1 komentar

  1. It was a real pleasure getting to your site a short while ago. I came here this day hoping to find out something new. And I was not upset. Your ideas about new solutions on this subject were helpful and a good help to me. Thank you for making time to write out these things as well as sharing your thinking.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com